Test
Du kjenner Hero igjen på underleppa nederst. (Bilde: Einar Eriksen)

HTC Hero

Konklusjon

dsad
+ God design
+ Supre menyer
+ God på multimedia

dsad
- Litt dårlig kamera

HTCs nye Hero er et tilskudd av noe helt nytt i mobilmarkedet. Telefonen har det nye operativsystemet Android fra Google, og har i tillegg fått et brukergrensesnitt fra HTC på toppen - HTC Sense. 

Resultatet er et svært brukervennlig produkt, med menyer som fryder øyet og som du enkelt kan skreddersy til ditt eget bruk.

Se video av menyene

Widgets på syv skjermer

I hvilemodus kan du dra fingeren mot høyre eller venstre for å velge blant hele syv skrivebordsområder. Her kan du sette opp hvert skjermbilde akkurat slik du vil ha de.

Du kan legge til vanlige snarveier eller såkalte widgets fra et stort utvalg fra både Google og HTC. Widgets er småprogrammer som gjør det rekordenkelt å for eksempel sjekke e-post, tekstmeldingene, Twitter-meldingene og værmeldinga uten å åpne noen programmer.

Alt dette ser veldig bra, fint og flott ut, og telefonen i seg selv ser heller ikke så fryktinngytende ut. I tillegg har den en skarp og god skjerm som reagerer svært godt når du trykker.

Mye teknologi

Hero er også proff nok til at den har alt av teknologi, inkludert GPS, de raskeste internetthastighetene over mobilnettet og Wi-fi for trådløse hjemmenettverk.

Om du bruker Google-tjenester som Gmail og Gcal får du også synkronisert e-posten, kalenderen og kontaktlisten din til enhver tid helt sømløst, og uten at det krever altfor mye strøm fra batteriet. 

Telefonen kan også lese Office-dokumenter laget i Word, Excel eller Powerpoint, i tillegg til PDF-filer. 

Telefonen kan også hente informasjon om kontaktene dine fra Facebook. For hver kontakt kan den laste inn profilbildet, statusbeskjeden og informasjon om bursdag og "events". Det eneste du trenger å gjøre er å koble hver kontakt til rett person på Facebook, noe som gjøre med noen tastetrykk.

Super musikkspiller

Hero er altså en grei profftelefon, men i motsetning til andre profftelefonen er den også god på multimedia. Musikkspilleren leverer god lyd, og telefonen har en 3,5 millimeters minijack-utgang slik at du kan koble til vanlige hodesett uten å behøve å bære rundt på en ekstra overgang. 

Kameraet kunne imidlertid gjerne vært bedre. Du kan ikke velge fokuspunkt, og telefonen mangler en totrinns kameratast. Dermed fokuserer telefonen kun i midten og akkurat i øyeblikket før du tar bilde.

Likevel duger kameraet fint til enkelt bruk, som hobbyfotografering når du ikke har noe annet kamera i nærheten. Bildene blir nemlig skarpe og klare, selv om fargene kunne vært kraftigere.

Dersom du vil ha en god kameramobil, bør du heller se på Nokia N86 8MP eller Sony Ericsson W995. Vil du ha noe mer avansert kan du se på HTC Touch Pro 2 eller HTC Touch Diamond 2

Om du er ute etter en mobil som er nesten helt fullstendig overlegen på de aller fleste områder, er Samsung Omnia HD noe for deg. Denne koster imidlertid et par tusenlapper mer enn Hero.

Oppdatering: Vi har kåret HTC Hero til Årets innovasjon. Les mer her >>

HTC Hero med abonnement

HTC Hero

HTC Hero med abonnement   Les mer »

HTC Hero   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen