HTC gir Google sin beste mobil

HTC gir Google sin beste mobil

Mange hadde ønsket at Google ville lansere en mobiltelefon under sin storlansering på mandag. Google har imidlertid ikke erklært noe ønske om å bli en mobilprodusent. De satser på programvare.

Allikevel har selskapet fått utviklet fem prototyper de siste årene for å demonstrere sine planer og for å få med seg andre selskaper. HTCs Dream skal være en av disse og den beste HTC har jobbet med, ifølge Forbes.

- Vi har jobbet med Open Handset Alliance-design i nesten to år og dette er den beste vi har sett, forklarer toppsjefen i HTC, Peter Chou, som avslører at selskapet vurderer å komme med en kommersiell versjon av Dream i løpet av andre halvår 2008.

Les også:

- Rivalene frykter ikke Android
- Alt om Googles mobilrevolusjon
- Google-mobil bekreftes

Fokusert på nett

Telefonen skal være omtrent 75 x 130 mm og ha trykksensitiv skjerm. Hovedfunksjonene, som e-post, tekstdokumenter og YouTube, skal være tilgjengelig på toppen av skjermen. I tillegg til å ha navigasjonsknapper på bunnen av telefonen skal det også være mulig å felle ut et fullstendig tastatur. Da skal skjermen gå fra såkalt portrettmodus til landskapsmodus, slik vi har sett i flere HTC-modeller tidligere.

Systemet skal også ta i bruk flere nyttige funksjoner for å gjøre nettbruken mer fornuftig. Nettleseren skal hele tiden ligge i bakgrunnen, slik at det går raskt å hoppe inn og ut av nettet. Samtidig skal systemet laste ned store filer i deler, slik at det virker som om nedlastingen går raskere enn den faktisk gjør.

Selv om HTC vurderer å komme med en kommersiell versjon av denne mobilen er den ikke ventet å dukke opp før i andre halvdel av 2008. Hva prisen vil bli for en mobil der det ikke er snakk om lisenskostnader for operativsystemet er imidlertid ikke klart enda.

Rivalene til HTC, som Nokia, Microsoft og Sony Ericsson frykter på sin side ikke det store mobilsamarbeidet som ble lansert i går.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen