Test HTC EVO 3D

HTCs 3D-monster imponerer

Gir deg tredimensjonal lommekino uten å måtte bruke briller.

Konklusjon

dsad
+ Lynrask
+ Svært høyoopløst skjerm i ekte 16:9-format
+ Tyverisikring med sporing
+ Flash-støtte
+ Sense-funksjoner og oppgradert grensesnitt
+ Film og TV-serier i Watch

dsad
- Ikke HDMI uten ekstra tilbehør
- Høy pris
- Svakt kamera
- Litt overfølsome berøringssensorer

HTC EVO 3D er en av de første mobiltelefonene i norske butikker med skjerm som kan vise 3D-bilder og et kamera som kan filme og ta bilder i 3D.

Den har litt større avstand mellom kameraene enn hva tilfellet på den konkurrerende 3D-mobilen LGs Optimus 3D, noe som gir et mer naturtro 3D-bilde enn hva LGs modell klarer. Skjermen på EVO 3D er også generelt bedre enn skjermen på LG-modellen. Men EVO 3D kan ikke filme todimensjonal video i Full HD (1080p), slik Optimus 3D kan.

HTC har ikke laget egne tredimensjonale menyer, og har heller ikke egne bildegallerier for tredimensjonalt innhold. I stedet er slikt innholdet plassert sammen med de andre filene i galleriet, med et 3D–merke på ikonet.

HTC EVO 3D er en toppmodell, og kommer godt ut i ytelsestester. Likevel er det telefoner der ute som har både raskere mobilnett  og flere megapiksler i kameriaet. Batterikapasiteten er heller ikke helt i tetsjiktet, selv om telefonen fint holder gjennom et døgn med normal bruk.

Meget bra skjerm

Skjermen til Evo 3D har høyere oppløsning enn det som er vanlig på mobiltelefoner: 960 x 540 piksler. Men det skal godt gjøres å se disse forskjellene med det blotte øye. Når du ser på bilder eller film i 3D, så ser du tydelige loddrette linjer på skjermen. Men skjermen er god å se film på, og selv de minste detaljer på en nettside vil tre tydelig frem.

Kameraet i telefonen kunne med fordel vært bedre. Det er greit nok at du kan ta 3D-bilder, men i de fleste tilfeller vil det være mest hensiktsmessig å bruke 2D. Du har i dag begrensede muligheter for å få delt 3D-bilder på en fornuftig måte, for eksempel på sosiale nettsteder. Er du ute etter et mobilkamera som tar gode stillbilder, så finnes det bedre alternativer enn dette.

Få svakheter

Ellers fungerer telefonen godt, og vi har ikke funnet vesentlige svakheter ved EVO 3D. At skjermen er svært følsom er noe som fordrer at du venner deg til den. Hvis ikke er det lett å komme nær menytastene under skjermbildet, eller å sende skjermbildet av sted i en slik hastighet at du kan bli svimmel av mindre. EVO 3D gjør alt vi forventer at den skal gjøre, men det er ikke til å stikke under en stor at prisen på nær 5000 kroner er relativt heftig.

Sjekk prisen på HTC EVO 3D i prisguiden

Alternativer

Du kan spare ca 600 kroner på å kjøpe HTC Sensation, som er en tilsvarende modell uten 3D, men med litt bedre stillbildekamera.

Om du vil ha 3D, så har LG modellen Optimus 3D som er ca 700 kroner billigere enn EVO 3D, og som i tillegg har mye minne.

Ellers må du nok fremdeles til Samsung Galaxy S II for å finne den beste mobilskjermen. Denne modellen har også mer minne og ikke minst en langt slankere design enn HTC EVO 3D. Dessuten er den i skrivende stund rundt 800 kroner billigere enn EVO 3D.

Skulle du likevel falle for EVO 3D er det liten tvil om at du har skaffet deg en av de heftigste mobiltelefonene på markedet, og kombinerer du HTC EVO 3D med en 3D-TV er det duket for enda mer spektakulære opplevelser. Videokameraet levner vi imidlertid liten ære.

Les resten av testen på Amobil.

HTC EVO 3D   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen