Test HTC EVO 3D

HTCs 3D-monster imponerer

Gir deg tredimensjonal lommekino uten å måtte bruke briller.

Design, skjerm og menyer
Form: Trykkfølsom uten taster
Størrelse:126,1 x 65,4 x 12,1 mm
Vekt: 170 gram
Skjerm: Super LCD, 4,3 tommer, 540 x 960 piksler, kapasitiv trykkskjerm, 16 mill farger, brillefri 3D
Snarveistaster: Kamera, 3D/2D-veksler
Inn-/utganger: Micro-USB med HDMI-signal, minijack
Kortplass: Micro-SD (Inntil 32 GB)
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Android 2.3.3

Pris: 5000 kroner (veiledende)

Kort sagt:
dsad
 – Høyoppløst skjerm
 – Menyer som enkelt kan tilpasses
 – Presis og rask menynavigering
 – Brillefri 3D
 – Mange funksjoner

dsad
 – Litt tung i lommen

HTC EVO 3D er en av de råeste mobiltelefonene som finnes. HTCs nye flaggskip har to kameraer på baksiden, så du kan ta opp film eller bilder i 3D. Skjermen er stereoskopisk, hvilket betyr at den kan vise to forskjellige bilder samtidig slik at øynene dine ser hvert sitt bilde. Dermed kan EVO 3D vise brillefri 3D, forutsatt at du ikke har synsproblemer som hindrer dette.

Kraftplugg

Men selv om du ikke bryr deg filla om 3D, så er EVO 3D en skikkelig monstermobil. Monstre er store og sterke, og det er EVO 3D også. Med sine 170 gram sørger den for at du slipper å lure på hvilken lomme du la den i. En mobiltelefon med 4,3 tommer skjerm må nødvendigvis bli stor, og sammenliknet med Sony Ericsson Xperia Arc eller Samsungs ultraslanke 4,3-tommer Galaxy S II, blir EVO 3D rene mursteinen. Men for all del – det finnes tyngre og større mobiltelefoner enn dette.

Designen er det ellers lite å utsette på. Chassiset er i plast, med riller på skrå over det meste av baksiden. De to kameraene på baksiden sitter på et glassfelt med en smal metallramme rundt. Kameraene gjør telefonen litt tykkere, men stikker ikke så mye ut at det utgjør noe problem. Høyttaleren er integrert i rammen rundt kameraene.

Ellers vil du raskt legge merke til den store kameratasten på siden av telefonen, og den lille skyvebryteren ved siden av. Skyvebryteren lar deg velge om kameraet skal være i 2D eller 3D-modus.
Volumtastene er diskret plassert øverst på samme side som kameratastene. Hovedbryteren sitter på toppen, og fungerer også som skjermslukker/tenner.

Fronten er preget av den store skjermen. Over skjermen er det et lite frontkamera og  en ganske stor høyttalerspalte. Nederst på glasset er det fire trykkfelter. Dette er snarveier til de vanlige funksjonene “Hjem”, “Meny”, “Tilbake” og “Søk”. Ladeporten sitter på siden (MicroUSB), mens utgangen for hodetelefoner sitter på toppen. Minnekortet sitter under bakdekselet, men du behøver ikke å fjerne batteriet for å bytte det.

Telefonens plastdeksel slutter om det meste av telefonens sider. Selv om det er laget av plast, er utførelsen god. Her er hverken knirk eller overflate som suger til seg fettmerker, og totalinntrykket er at telefonen virker solid. Tastene under skjermen har ikoner som viser hvor du skal trykke uten at du behøver å tenne lyset først.

Følsom

De trykkfølsomme feltene under skjermen er svært følsomme, og under testing har vi iblant opplevd at vi kommer nær dem uten at det har vært tilsiktet.

Også skjermen er svært sensitiv. Når du skal bla mellom startskjermene er det om å gjøre å stryke rolig med fingeren. Gir du skjermbildet litt fart, så spinner det som en karusell, og det blir helt tilfeldig hvor du ender. Det demonstrer telefonens utrolige grafikkegenskaper, men er ellers lite hensiktsmessig.

Skjermen på EVO3D er ellers svært god, med en størrelse på 4,3 tommer og en oppløsning på hele 540 x 960 punkter. Dette er samme oppløsning og størrelse som på HTC Sensation, og  gir et svært skarpt og godt bilde. Når du ser bilder i 3D kan du se tynne linjer, og skjermen virker ikke like skarp.

Brilleløs 3D på en mobiltelfon forutsetter at du holder telefonen i riktig avstand og vinkel. Det er med andre ord ikke en aktivitet som egner seg for å gjøre sammen med andre. Ute i sola kan det også være vanskelig å lure øynene til å se 3D-effektene. Dermed kan det lett se ut som om det du filmer bre er en eneste dobbelteksponert røre, men fortvil ikke. Når du trekker inn i skyggen dukker 3D-effekten opp igjen.

HTC satser fremdeles på LCD i sine toppmodeller, og ikke AMOLED, slik enkelte konkurrenter har gjort med hell. Men LCD-skjermene er bedre nå enn for bare et par år siden, og med mindre du befinner deg i mørke omgivelser eller kan sammenlikne direkte, så er det ikke lett å se forskjellen.

Brukervennlig

Etter at vi har pekt på at skjermen er litt overfølsom, tastene lett å komme nær, og at skjermen ikke er god til å vise 3D i sollys, så høres det kanskje litt underlig ut at vi kaller EVO 3D for en brukervennlig mobiltelefon. Men totalinntrykket er at EVO 3D er svært brukervennlig. Menyene er enkle å finne frem i, og du kan tilpasse menyer og startskjermer så de passer med ditt bruksmønster.

I denne videoen kan du blant annet se hva vi fant i esken da vi pakket ut HTC EVO 3D.

HTC EVO 3D   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen