HTC dropper infrarød

Alternativ tekst mangler
HTC slutter med infrarødt, og åpner for Symbian.

Færre og færre mobiltelefoner blir utstyrt med støtte for infrarød overføring. Nå hopper en av verdens største produsenter av smarttelefoner av vogna, og melder at de er i ferd med å fase ut IR-porten.

Sjefen for HTC, Peter Chou sier at de allerede har fjernet infrarød overføring fra en del mobiltelefoner, rett og slett fordi teknologien ikke lenger er en nødvendighet. I stedet skal de begynne å utstyre mobiltelefonene sine med mye mer innebygget minne.

Vil ha musikk
Verdens største produsent av Windows Mobile-telefoner ønsker seg nemlig en bit av musikkaka. Heretter skal skal HTC nemlig satse på mobiltelefoner som er tilrettelagt for musikkavspilling, og utstyre telefonene sine med mer minne.

HTCs strategi passer godt sammen med Microsofts kommende Zune-satsing, som er satt i gang for å bremse Apples dominans på musikkmarkedet. Selv om det bare er Microsoft som så langt kjenner Zune-planene, er det langt fra usannsynlig at mobiltelefoner vil være en del av Zune-prosjektet.

HTC-Symbian
Chou gir også signaler om at HTC kan begynne å produsere Symbian-telefoner, til tross for det lange samarbeidet med Microsoft. HTC vil i følge ARNnet ta i bruk Symbian på sine telefoner dersom det vil lønne seg, for eksempel om en stor operatør bestiller et parti Symbian-telefoner.

- Vi har ingen begrensninger. Vi er ikke Microsoft, vi kan gjøre hva som helst, sa Chou. HTC ser likevel ingen grunn til å begynne med Symbian-telefoner med det første, siden det fra før er sterk konkurranse mellom Symbian-produsenter som Nokia, Motorola og Sony Ericsson.

(Kilde: ARNnet.com, Mobilitytoday.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen