Test
Med både stort tastatur og Froyo har denne Desiren enn viss Z-faktor.

HTC Desire Z

Konklusjon

dsad
+ Android med fulltastatur
+ Froyo er stabil og kjapp
+ Mer enn nok nytte for proffen
+ Funksjoner og innstillingsmuligheter i overflod

dsad
- For mye av det gode
- Kunne vært enda bedre flyt i menyene
- Tastaturet skuffer kresne brukere
- Burde vært bedre å snakke i

HTC Desire Z er Android-telefonen som har alt. Riktignok har den verken størst skjerm, best kamera eller kjappest prosessor, men den har nok av det meste.

Desire Z følger i samme løype som den originale og svært populære Desire. Samtidig med Desire Z har HTC også lansert Desire HD, som har større skjerm, raskere prosessor og bedre kamera.

Fulltastatur!

Desire Z har derimot noe annet som svært få Android-telefoner kan skilte med, nemlig et skikkelig fulltastatur.

Tastaturet fungerer greit nok, og gjør at du kan skrive e-post og meldinger kjappere og enklere enn de fleste. I forhold til størrelsen synes vi imidlertid at tastaturet ikke er like bra som det flere av konkurrentene kan by på. Vi synes også HTC kunne kostet på seg en helnorsk versjon, slik at vi hadde sluppet svenske bokstaver blant våre kjære æ, ø og å.

På tross av tastaturet har HTC klart å unngå at Desire Z er en stor klump, og det er fullt mulig å gå med mobilen i lommen. Vekten på solide 180 gram merkes derimot godt.

S-LCD-skjermen er med sine 3,7 tommer forholdsvis stor, og er en av de bedre TFT-skjermene vi har sett.

Telefonen henger godt med i svingene, noe blant annet siste versjon av Android sørger for. Android 2.2 har kodenavnet Froyo, og gir en merkbart kjappere telefon enn tidligere utgaver. Noe ny funksjonalitet er også på plass,som Flash-støtte, deling av nettilgang over Wi-Fi og forbedret funksjonalitet mot Exchange.

Sammenlignet med en annen HTC-telefon vi nylig har testet, HTC Trophy, har Desire Z riktignok ikke fullt like umiddelbar respons og god flyt i menyene.

Bakoversveis

Noe du merker spesielt godt hvis du sammenligner med nevnte Trophy, er at Desire Z har menyer som er smekkfulle av funksjoner og ikoner. Desire Z har ikke nødvendigvis så mye mer funksjoner og teknologi, det er bare det at du har både en og to og tre programmer som gjør mer eller mindre det samme. Når hovedmenyen i tillegg har en flat struktur uten inndeling i flere sider er det ikke rart du kan få hjerteflimmer og bakoversveis av å åpne menyen til Desire Z.

Hvor brukervennlig Desire Z er for en nybegynner er derfor diskutabelt, men avanserte brukere og brukere som er villig til å bruke endel tid på å sette seg inn i funksjonaliteten vil nok trives med Desire Z.

Hva gjelder funksjonalitet hva du for eksempel et vell av muligheter hva gjelder synkronisering og e-post. E-post vises i HTML-format, du kan åpne de mest vanlige vedleggene og du kan vise e-post fra forskjellige kontoer i samme innboks. Takket være topp datahastighet samt Flash-støtte svelger Desire Z feilfritt unna også nettsider og videoer i høyt tempo.

Vi opplevde at vi fikk endel synkroniseringsfeil mot vår Exchange-adresseliste og -kontakter uten at vi kan fastslå om dette var et problem med Desire Z eller vår konto. Hva gjelder kontakter så foreslår forøvrig Desire Z automatisk å koble sammen kontakter fra forskjellige kilder. Dette vil blant annet si at du kan få profilbildene fra Facebook vist ved siden av hver kontakt i adresseboken din.

Som telefon synes vi ikke Desire Z er like proff som vi kunne ønske. Batteriet holdt rundt to døgn ved normal bruk, noe som er akseptabelt, men ikke mer. Mer plagsomt var det at lyden under samtale varierer mye med hvordan du holder telefonen mot øret.

Multimedia

Desire Z har en god mp3-spiller, og ikke minst spiller den av filmer i Divx-format. Du kan bli ytterligere underholdt av den innebygde FM-radioen, og er ikke det nok så har du tilgang til å laste ned en drøss med spill fra Googles markedsplass.

Det er ingen tvil om at Desire Z er en telefon spekket med nær sagt alt du kan ønske deg fra en mobiltelefon.Vil du ha en telefon med utskyvbart fulltastatur, er det ikke så mange andre alternativer, og skal du holde deg til Android så er det nesten bare den knøttlille Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro som er alternativet.

Med mindre du skal ha en mikro-telefon, er nok Desire Z det beste alternativet under disse betingelsene.

Du trenger imidlertid ikke gå langt for å finne en telefon som koster halvparten og har et bedre tastatur. Nokia C6 er et eksempel på dette, men den er på langt nær like moderne og funksjonsrik.

Klarer du deg uten tastatur, men er fortsatt villig til å punge ut for en topp telefon, blir saken en annen. Da er HTCs egen Desire HD et bedre alternativ dersom du kan leve med ikke bare en avansert, men også komplisert, telefon.

Svært gode alternativer dersom du fortsatt vil ha en proff telefon, men ønsker at den skal være enklere å bruke, er Apples Iphone 4 og HTCs Windows-telefon Trophy.

HTC Desire Z med abonnement

HTC Desire Z

HTC Desire Z med abonnement   Les mer »

HTC Desire Z   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen