TEST: HTC Desire S

Test HTC Desire S

Oppdatert suksessmodell

Kjapp og hendig med Android 2.3.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Multimedia:

Mediefunksjoner:Tilfeldig avspilling, gjentagelse,forhåndssatte lydutjevnerinnstillinger, lydeffekter, spillelister
Medieformater:MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WAV, WMA, DivX, Xvid, MP4, H.264, H.263, WMV
FM-Radio: Ja, RDS
Trådløs stereo (A2DP): Ja
Medieutganger: Micro-USB, minijack 3,5 mm
Javastøtte:Ja, via tredjepart
Spill og underholdning: YouTube, Peep, Teeter, Musikkgjenkjenning
Kameraoppløsning: 5 megapiksler
Autofokus:Ja
Zoom:Ja, digital
Blits eller fotolys:Ja, diodelampe.
Videopptak: HD (720p)
Annet: Ansiktigjenkjenning,selvutløser, hvitbalanse, ISO, bevegelsestabilisator, bildeeffekter, Geo-tagging, autofokus, berøringsfokus

Kort sagt:
dsad
 – God lyd
 – Minijack og DLNA
 – Veldig god musikkavspiller
 – Mange nedlastbare spill
 – Godt kamera
 – God å se film på

dsad
 – Klønete plassering av minnekortet
 – Svakt videokamera
 – Ikke video/HDMI-utgang
 – Standard filmavspiller støtter ikke HD

Selv om kameraet på Desire S ikke har mer enn 5 megapiksler oppløsning, så opplever vi det som et brukbart mobilkamera. Bildene blir skarpe og klare, i alle fall i godt lys, og det er ikke mere artifakter her enn det du må forvente av et kamera med såpass enkel optikk.

Kameraet har ingen beskyttelse over linsen bak, men med mer motstandsdyktig glass er heller ikke behovet så stort. Husk bare å tørke av glasset før du knipser.

Selve knipsingen går greit. Her er ingen egen kameratast, men en løsning hvor du finner utløseren som et ikon på søkerskjermen. Ved å berøre området du vil ha i fokus kan du velge å fokusere på bestemte objekter i bildet.

Ellers er dette en kameramobil med nokså standard kamerafunksjonalitet. All betjening skjer på skjermen, og når bildene er tatt kan du enkelt dele dem via e-post, meldinger, Bluetooth eller ulike sosiale nettsteder. Nederst på denne siden ser du bilder vi har knipset med Desire S.

Video

Videokameraet er greit nok, og du kan filme i HD (720p) med 30 bilder per sekund. Kvaliteten på videooptakene blir best om det er lite bevegelse i bildene. Dette er ett av de områdene hvor vi kunne hatt stor glede av mer prosessorkraft. Ved større bevegelser klarer ikke kameraet å lagre bildene raskt nok, og da hakker det noe ved avspilling. For å spare prosessorkraft kutter kameraet ut kontinuerlig autofokus ved filming, noe som betyr at du får uskarpe bilder om du starter å filme noe på kloss hold, for deretter å filme på lengre avstand (eller omvendt).

Filmene du tar kan spilles av på en TV eller mediespiller med DLNA. Noen HDMI-utgang har telefonen ikke.

Musikkspiller

Musikkspilleren i Desire S leverer som forventet. Det betyr at den er på høyde med det beste HTC har gjort, og at den er enkel å bruke med brukbar lyd.

Betjeningen av musikkspilleren er svært enkel, og du kan lett dele musikk eller overføre den via DLNA til et anlegg som støtter dette.  Her er også tilgang til equalizer, og du kan lett lage spillelister, sortere musikken etter album, låt, artist eller spillelister. Telefonen finner også filer som ligger på delte disker i nettverket og behandler disse omtrent som om de lå lokalt på telefonen.

Minne

Er du glad i bøker har Desire S en god e-bokleser. Du kan laste ned andre alternativer fra Android Marked.
Er du glad i bøker har Desire S en god e-bokleser. Du kan laste ned andre alternativer fra Android Marked.

Om vi skal ha et ankepunkt mot HTC Desire som mediespiller, så må det være at den ikke har et romslig innebygget minne, og at minnekortet er plassert på en slik måte at telefonen lett skrur seg av når du bytter det. Minnekortet sitter nemlig under den samme klaffen som holder batteriet på plass. Du kan bytte minnekort uten å skru av telefonen, men da må du passe godt på så batteriet ikke sklir frem når du åpner batteriklaffen.
Telefonen har også SoudHound installert, om du vil vite mer om musikken du hører.

Spill

Det er ikke mange spill på HTC Desire S når du pakker den ut av esken, men det kan du raskt gjøre noe med. På Android Market kryr det av spill, og mange av dem er gratis. Grafikkprosessoren i Desire S er god, så du kan spille avanserte spill og få bra utbytte av den 3,7 tommer store skjermen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen