TEST: HTC Desire HD
Test

HTC Desire HD

Konklusjon

dsad
+ Super skjerm
+ God lyd i samtaler
+ Rask
+ Svært god nettleser
+ Fullverdig Office-løsning

dsad
- Svakt batteri
- Upresis skjerm
- Dårlige navigasjonsløsninger

Det lanseres toppmodeller i bøtter og spann om dagen, og HTCs heftigste, Desire HD, må finne seg i å dukke opp blant Nokia N8 og et hav av Windows Phone 7-baserte enheter.

Desire var en stor hit for mobilprodusenten fra Taiwan, og forventningene var ikke akkurat lave da Desire HD landet på testbenken. Blant annet har HTC skrytt av et godt kamera, bedre navigasjonsløsninger og nettstedet htcsense.com som skal la brukeren fjernstyre en gjenglemt eller mistet telefon.

Godt bygget

I det ytre er Desire HD en forholdsvis stor telefon. Skjermen er på hele 4,3 tommer og opptar det meste av plassen på forsiden av telefonen. Likevel er den ikke enorm, og i vanlige olabukser får den greit plass i lommene. Grunnen til dette er at det er forholdsvis lite tomrom rundt skjermen.

Byggekvaliteten i Desire HD virker særdeles bra. Foruten skjermen, som er i glass, er det meste her i metall. Vi stiller oss litt usikre til kvaliteten på de to lukene som skal dekke over batteriet og plass for minnekort og SIM-kort. Disse virker å være litt mindre holdbare enn resten, selv om de sitter forholdsvis godt og ikke ble slarkete til tross for mange ganger av og på i løpet av testperioden.

Skjermen er det definitive høydepunktet ved Desire HD. Den er både lyssterk og har god fargegjengivelse. Enten man jobber i den fullverdige Office-løsningen som er med eller sjekker e-post gir skjermen knallgod oversikt. På underholdning som film og spill skinner den virkelig.

Pustepauser i menyene

Nye Sense gir et sett velkomne nye funksjoner til Android. Her har vi fjernstyring av de viktigste funksjonene via internett, vi kan finne ut hvor mobilen er om vi har glemt den et sted og vi kan låse den eller slette innholdet om vi er usikre på hvem som kan ha fått klypene i den.

For det meste er menyene særdeles raske, men vi opplever merkbare pustepauser fra tid til annen. HTC Sense gir flere små forbedringer rundt om i systemet. E-postklienten er særdeles god og gir mulighet til å ha en samlet innboks med fargekodede beskjeder avhengig av hvilken konto de har kommet fra. Dette er svært oversiktlig. HTML-formatert e-post og vedlegg tar den og på strak arm.

God på det grunnleggende

Vi finner ingen store problemer med det grunnleggende i Desire HD. Lydkvaliteten under samtale er god, og volumet kan stilles forholdsvis høyt. Vi kunne gjerne ønsket mulighet for noe høyere volum, men vi opplevde likevel at den fungerte greit i litt bråkete omgivelser.

Merkelig nok er den store skjermen et aldri så lite handicap for fulltastaturet i Desire HD. Det er rett og slett litt vanskelig å nå over hele skjermen samtidig som man er nøyaktig nok til å treffe.

Vi opplevde også titt og ofte at skjermen reagerte litt utenfor der vi trykket. Det kan rett og slett virke som om den er litt unøyaktig. Uansett er dette stort sett kun et problem når man bruker én hånd. Man kan enkelt stille tastaturet om til vanlig numerisk med ordbok. Dette fungerer problemfritt.

HD-delen av navnet antyder at vi her har med et kapabelt kamera å gjøre. Kameraet tar også gode bilder, spesielt når vi sammenlikner med tidligere modeller fra produsenten. Konkurrenter som Sony Ericsson X10 og Samsung Galaxy S tar likevel innersvingen på Desire HD.

Videoopptakene blir gode, også innendørs. Detaljene blir litt uvisket ved raske panoreringer, men dette er også noe vi ofte opplever med mobilkamera. Vi opplever ikke noen hakking eller andre plagsomme problemer.

Svakt batteri og dårlig navigasjon

Navigasjonsløsningen i Desire HD opplevde vi som utilstrekkelig. Gratisløsningen som HTC skal ha gjort store forbedringer på er ikke tilgjengelig i Norge, og Route 66-varianten som man kan betale lisens for fungerte ikke så godt som vi hadde håpet.

Vi synes også at batteritiden med fordel kunne vært bedre. Man må nok belage seg på å lade Desire HD hver kveld, med mindre man svært sjelden skrur på den store skjermen.

Til slutt

Desire HD oppleves som en telefon som er nesten alt HTC skryter av at den skal være. Skjermen er en av de tre beste på markedet, og det er kun Apple Iphone 4 og Samsung Galaxy S som kan konkurrere med opplevelsen Desire HD kan gi.

Noen barnesykdommer finner vi. GPS-programvare som ikke fungerer skikkelig og nettsiden som lar deg fjernstyre telefonen er en anelse ustabil.

Dersom skjermstørrelse og alle de nye funksjonene i Sense er viktigst for deg, er Desire HD den heftigste Android-telefonen som er i salg i dag. Samsung Galaxy S er egentlig den eneste virkelige konkurrenten til Desire HD.

Samsungs toppmodell stiller med Super-AMOLED-skjerm som er 0,3 tomme mindre. Materialvalget er noe mindre tillitvekkende enn i Desire HD, men den koster også 500 kroner mindre.

HTC Desire HD med abonnement

HTC Desire HD

HTC Desire HD med abonnement

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen