HTCs Pål Marius Christiansen mottar prisen for årets mobiltelefon. (Bilde: Gulltasten)

HTC Desire får Android 2.3 med bismak

Årets mobil 2010 kan nå oppgraderes til Gingerbread - på eget ansvar.

HTC Desire ble umåtelig populær i fjor, og markerte på mange måter at iPhone-hegemoniet begynte å slå sprekker og at andre smartmobilprodusenter også fikk slippe til. På Gulltasten ble HTC Desire kåret til Årets mobil, stemt frem av folket.

HTC Desire
HTC Desire

I ettertid har HTC sluppet både Desire Z, Desire S og Desire HD i samme serie, samt et par andre modeller som ligner ganske mye på suksessmodellen. Likevel er det nok mange som ikke har byttet inn den originale HTC Desire, og noen av dem er kanskje lysten på å oppgradere til Android 2.3 Gingerbread?

Android 2.3 Gingerbread skulle blant annet gjøre mobilen kjappere og redusere strømbruk. I tillegg fikk utviklerne større spillerom når det gjaldt å utvikle apps.

Les også: Dette er Android 2.3 Gingerbread

Kan skape trøbbel

Normalt når det kommer en offisiell versjon av ny programvare, slik dette også er, vil den bli tilgjengelig for nedlastning via mobilen eller via produsentens program til PC. Android 2.3 Gingerbread til HTC Desire er imidlertid utelukkende tilgjengelig via HTCs utviklerprogram. Det er det god grunn til, ifølge Mobilsiden.dk.

Telefonen har nemlig bare så vidt nok minne til å kjøre Gingerbread, og derfor har HTC i stedet kun gjort oppdateringen tilgjengelig som ROM. Dersom du velger å installere nytt ROM med Android 2.3 vil du miste flere applikasjoner som kom forhåndsinstallert. Husk å ta backup av alt du kan, ettersom installering av ny ROM vil erstatte alt.

Flere instruksjoner finner du på HTCs Facebook-side

Her advarer HTC om konsekvensene, og anbefaler at bare ekspertbrukere og utviklere velger å oppgradere til Android 2.3 på HTC Desire. Med tanke på flere sinte ord i kommentarfeltet på siden, kan det være lurt å lytte til produsentens advarsler, for en gangs skyld.

Hvis du hardnakket påstår at du er en ekspertbruker og vil ha Gingerbread på din HTC Desire, kan du laste ned Android 2.3-ROM her.

(Kilder: Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen