TEST: HTC Desire
Test

HTC Desire

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

dsad
+ Svært god skjerm
+ God lyd i samtaler
+ Lynrask
+ God nettleser
+ Knallbra MP3-spiller

dsad
- Kalender og e-postleser kunne vært mer avansert
- Bruker mye strøm ved surfing over Edge

HTC står bak produksjonen av Googles velkjente Nexus One med operativsystemet Android 2.1. Ut ifra det har selskapet også laget sin egen versjon, Desire. Denne er svært lik Nexus One, med noen endringer i utseendet og forbedringer i programvaren.

Knallbra skjerm

Skjermen i Desire er veldig stor med sine 3,7 tommer, og AMOLED-teknologien gjør at skjermen bruker lite strøm samtidig som den viser et krystallklart og lyssterkt bilde. Det er i sollys slike skjermer sliter mest, og det er litt vanskelig å lese av skjermen utendørs i sterkt sollys.

Siden skjermen utnytter hele bredden samtidig som telefonen er tynn, er ikke Desire noe større enn den trenger å være. Den glir godt ned i bukselomma og utmerker seg ikke størrelsesmessig.

Snapdragon i bunnen

Prosessoren i Desire er den samme som vi finner i Google Nexus One og HTC HD2. Vi snakker om en Snapdragon-prosessor med 1 GHz klokkehastighet som er kjent for å drive raske smarttelefoner.

Som et resultat av dette, samt mye arbeidsminne, er Desire en svært rask telefon. Her er det ingen ventetid å snakke om, og programmer starter opp på et øyeblikk.

Telefonen er også rask på nett. Alle de raske internetteknologiene, som super-3G og Wi-Fi, er på plass. Nettleseren er også lynrask, og så lenge du har god dekning går nettsurfing lett som en lek.

Dersom du bare har Edge-dekning blir imidlertid telefonen varm når du surfer og den bruker mye strøm. Muligens trengs det en programvareoppdatering for å rette problemet, men inntil det eventuelt kommer bør du belage deg på å ha laderen tilgjengelig om du skal surfe på Edge-nettet.

Bluetooth-tilkoblingen tillater deg å sende Bluetooth-filer, noe du ikke hadde muligheten til i tidligere Android-versjoner.

God musikktelefon

Med en brukervennlig musikkspiller og mulighet til å installere tjenester som Wimp eller Spotify er det ingen tvil om at Desire er en allsidig musikktelefon. I tillegg er lydkvaliteten helt topp.

Med innebygget Youtube-applikasjon og gode muligheter for å laste ned et utall spill er underholdningsverdien i Desire svært god. Det vi savner er støtte for flere videoformater.

Det er kameraet som er Desires største svakhet, med blass og uskarpt resultat som må nedskaleres en god del for å gi inntrykk av grei kvalitet. Kalenderen og e-postleseren er brukervennlig og funksjonsrike nok for folk flest, men kunne vært mer avansert for å tilfredsstille proffbrukere.

Batterilevetiden er i utgangspunktet ganske god, men om du utnytter telefonen fullt ut bør du likevel ha laderen parat. Vi kunne bruke Desire forholdsvis mye på internett, SMS-skriving og i samtaler i ett og et halvt døgn mens telefonen samtidig synkroniserte e-post, Facebook, Twitter og værvarselet.

Desire er ikke helt feilfri og perfekt. Men med en prislapp på 3900 er dette svært mye mobiltelefon for pengene.

Trenger du flere og bedre proffunksjoner bør du ta en nærmere titt på Windows-telefonen HTC HD2 som koster fra femhundrelappen mer enn Desire. Trenger du bedre kamera kan Android-telefonen Sony Ericsson Xperia X10 gjøre jobben.

HTC Desire med abonnement

HTC Desire

HTC Desire med abonnement

HTC Desire

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen