TEST: HTC Windows Phone 8S

Test HTC Windows Phone 8S

(Bilde: Einar Eriksen)

Et herlig ufornuftig kjøp

Av og til kan design og appell vinne over fornuften.

Konklusjon

Liten og lekker
Raske og brukervennlige menyer
Gode proffapplikasjoner
God lyd
God på sikkerhet

Mangler navigasjon
Ikke utskiftbart batteri
Dårlig kamera
Begrenset utvalg av apper

Skal du ha en så lommevennlig Windows-telefon som mulig, er HTC Windows Phone 8S en het kandidat. Telefonen er liten og avrundet, og god å holde i hånda. Utseendet er av det spreke og fargesterke slaget, og gjør at telefonen gir assosiasjoner til en liten sportsbil.

Under panseret er det nok kraft til at telefonen er rask i menyene og kjører de fleste spill, men noen toppmodell er dette ikke.

Skjermen er fire tommer stor, altså ganske liten i forhold til andre Windows Phone-mobiler. Oppløsningen er høy nok til å gi et klart og oversiktlig bilde på skjermen, men pikseltettheten er ikke like høy som hos toppmodellene.

I praksis gir dette en hendig størrelse, og vi synes skjermen alt i alt er god.

Spiller fletta av deg

Skal du ha en kraftig musikktelefon, kan 8S være telefonen for deg. Telefon kan spille i et imponerende høyt volum selv i krevende øreplugger og hodetelefoner. Samtidig er det ingen elementer i lydbildet som overdøver andre, og det er rom til alle instrumenter. Et romslig lydbilde som passer de fleste musikksjangre.

Musikkspilleren har ikke søkefunksjon, noe som gjør det knotete å bla i musikken. Du kan imidlertid bla etter album, artist, sjanger og så videre, slik at du likevel finner fram.

Windows

Operativsystemet Windows Phone 8 gjør kanskje mange betenkt. Det er mange applikasjoner vi savner. Bruker du for eksempel Spotify eller Instagram, må du enten slutte med det, vente eller lete etter en annen telefon.

Windows Phone 8 har heller ingen navigasjonsløsning inkludert.

Sikkerheten er godt ivaretatt i Windows Phone 8, og telefonen har mange gode proffunksjoner.

Men fremst av alt, synes vi Windows Phone 8 er enkelt i bruk. Det minner mye om Apples iPhone-modeller i enkelhet. Det er ikke overflødige elementer i menyen, og brukeropplevelsen i menyene er helt strålende.

Som telefon

Batteriet kunne gjerne vært større for å gi bedre batteritid. I tillegg synes vi det er dumskap å lage telefoner der du ikke kan bytte ut batteriet. Hvis batteriet har blitt dårlig om et par år, vil det trolig koste mer enn det smaker å sende telefonen inn til et verksted for å bytte til et nytt batteri. Det er hverken miljøvennlig eller kundevennlig.

Ellers er det lite å klage på når det kommer til telefonfunksjoner. Både til ringing og skriving av tekstmeldinger går smertefritt.

Rimeligere Android-varianter

Foto: Einar Eriksen
Batteriet er ikke utskiftbart (uten verktøy).
Batteriet er ikke utskiftbart (uten verktøy).Foto: Einar Eriksen

Vil du ha tilgang på flere applikasjoner, er det mange Android-telefoner å velge blant i denne prisklassen. Samsung Galaxy SII er ikke årets modell, men en godt utprøvd og solid toppmodell av forrige generasjon. Prisen er nå nede på nivå med 8S.

HTC One S er av nyere dato, og kan sies å være Android-varianten av HTC Windows Phone 8S. Den selges stort sett for en femhundrelapp mer enn 8S, men noen nettbutikker har presset prisen ned slik at den bare ligger en til to hundrelapper over Windows-varianten.

Huawei Ascend P1 koster mindre enn 8S, og er en tynn, rask og rimelig telefon som kan måle seg med toppmodeller som koster mye mer.

Alt i alt er det mange alternativer som gir deg mer telefon for pengene, og som dermed er fornuftigere valg. Men ingen er like spenstig i utseendet eller like god på musikk som HTC Windows Phone 8S.

Dette blir som å teste en sportsbil etter fornuftens regler. Du finleser ikke spesifikasjonene om volumet i bagasjerommet eller beinplass i baksetet hvis det er en liten og rask sportsbil du er ute etter.

Ingen klare Windows-alternativer

Er det Windows Phone 8 du er ute etter, har vi ingen gode alternativer å vise til. Windows Phone 8 er helt nytt, og det er bare storebroren HTC Windows Phone 8X og Samsung Ativ S vi har testet med det ferske operativsystemet så langt. Her ligger prisen betydelige 1500 kroner høyere.

Ser vi litt fremover i tid har vi den litt billigere Lumia 620 eller Lumia 820 som koster 800 kroner ekstra. Vi har ikke testet noen av disse to ennå i skrivende stund, men sistnevnte modell har allerede dukket opp i de første butikkhyllene.

Lik oss på Facebook du også.


5/10
Middelmådig

HTC 8S

HTC 8S

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen