HTC Vive kommer visst i en ganske fullastet boks.
HTC Vive kommer visst i en ganske fullastet boks. (Bilde: HTC)

HTC Vive kommer med hele tyve deler i pakken

Det vil tydeligvis ta litt tid å pakke ut de etterlengtede VR-brillene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Forhåndsbestillingen av Oculus Rift-konkurrenten HTC Vive har for lengst begynt, og formodentlig er det også en god del nordmenn som har klikket seg inn for å sikre seg et eksemplar. Nå viser det seg at du nok må belage deg på en liten dose tålmodighet før du kan kaste deg inn i VR-universet.

Som nettstedet Phandroid melder inneholder pakken som HTC Vive kommer i et høyere antall deler enn det mange kanskje forventet, nærmere bestemt tyve.

To basestajoner gir ekstra ledninger

Informasjonen kom i form av en e-post som HTC nylig sendte ut til de som har forhåndsbestilt, men har for så vidt også vært tilgjengelig via manualen på nettet. I e-posten var det vedlagt et bilde av alt som kommer i boksen, som viser alle de tyve individuelle delene.

Mye av grunnen til dette er at Vive som kjent kommer med to «basestasjoner» som sporer brukerens bevegelser i tredimensjonalt rom, og hver av disse stasjonene har sine egne strømadaptere.

Her er alt som kommer i HTC Vive-boksen.
Her er alt som kommer i HTC Vive-boksen. Foto: HTC

Koster 8500 kroner

I tillegg har Vive to håndkontroller, som hver har sine ladere og mikro-USB-kabler. Andre komponenter man finner i pakken er øreplugger, renseklut og en ekstra, alternativ pute til ansiktet som plasseres langt kanten av brillene.

HTC Vive er lagt ut for for forhåndsbestilling på selskapets hjemmesider til en pris på 899 euro pluss frakt, som tilsvarer cirka 8500 norske kroner. For de som har vært tidlig ute med å bestille vil leveringen starte den 5. april, men for dem som ennå ikke har bestilt vil leveringen starte i mai eller senere.

I mellomtiden kommer det stadig flere konkurrenter: Disse VR-brillene trenger verken mobil eller PC »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen