Ingen vet hvordan HTC produkt vil se ut, eller om det engang er en klokke. Slik trodde imidlertid en konseptartist at en mulig Android-drevet smartklokke vil se ut.
Teknofil
Ingen vet hvordan HTC produkt vil se ut, eller om det engang er en klokke. Slik trodde imidlertid en konseptartist at en mulig Android-drevet smartklokke vil se ut. (Bilde: Illustrasjon: T3)

HTC slipper trolig en smartklokke i år

Bekrefter at de vil lansere en «ha-på-dings» i 2014.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ryktene har gått siden oktober i fjor, og nå har HTC selv bekreftet det flere antok: De jobber med en «wearable device», og den vil komme i løpet av 2014. 

Det er HTC-sjefen Cher Wang som bekreftet ryktene i et intervju med Bloomberg, hvor han sier de lenge har fulgt med på det voksende smartklokke-markedet: 

— Vi begynte å se på smartklokker og dingser du kunne ha på deg i flere år, men vi har ment at det er flere ting som på fikses først. Hovedsakelig batterilevetid og den dårlige lysstyrken på LCD-er, forteller Wang. 

Sier aldri smartklokke

I intervjuet røpet aldri Wang hva slags produkt de jobber med, men setter man sammen detaljene han nevnte, slik som LCD-skjermen, er det naturlig å tro at de jobber med en smartklokke eller et slags armbånd. 

I løpet av 2013 så vi stadig flere smartklokker bli lansert, som blant annet Sony SmartWatch 2, Samsungs Galaxy Gear, og ikke minst Kickstarter-konkurrenten Pebble smartwatch. I tillegg har det dukket opp litt enklere armbånd som er myntet på å måle ting som puls og bevegelse, som også har blitt måtelig populære.

Med tanke på at det også ryktes om at Apple vil slippe en smartklokke i 2014, er det ingen tvil om at HTC går inn i et hardt marked. 

Kommer i fjerde kvartal

Ifølge tidligere rykter fra Bloomberg vil HTCs konkurrerende produkt ha et kamera og kjøre på Android. HTC forteller overfor nettstedet Pocket-Lint at de har planer om å slippe produktet sitt mot slutten av året, før juleshoppingen setter igang. 

(Kilde: Bloomberg via Pocket-Lint)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen