HTC Grip.
HTC Grip. (Bilde: HTC)

HTC slipper smartarmbånd for den seriøse treningsentusiasten

Den taiwanske mobilgiganten entrer markedet med «HTC Grip».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konkurransen på smartarmbåndmarkedet er i ferd med å tetne til, og nå har nok en aktør meldt sin ankomst. I en pressemelding har den store taiwanske mobilprodusenten HTC nå dratt sløret av sitt bidrag, «HTC Grip». Armbåndet ble kunngjort i forbindelse med den pågående Mobile World Congress-messen i Barcelona.

HTC Grip kommer med en buet OLED-skjerm på 1,8 tommer og skal ifølge produsenten være designet for dem som driver med mange forskjellige treningsformer, både innendørs og utendørs. Armbåndet skilter blant annet med innebygget GPS, støtte for både Android og iOS og tre forskjellige størrelser.

HTC har også lansert en helt ny toppmodell i dag:
Her er HTCs lynraske One M9 »

HTC Grip og HTC One M9.
HTC Grip og HTC One M9. Foto: HTC

Støtter stor treningsplattform

Det som skiller HTC Grip fra konkurrentene er at armbåndet ifølge produsenten er integrert mot treningsplattformen UA Record, utviklet av selskapet Under Armour. UA Record er et stort sosialt nettverk for treningsentusiaster hvor man blant annet kan dra nytte av innspill fra profesjonelle idrettsfolk og ernæringseksperter, og delta i utfordringer.

Alle treningsdataene som snappes opp av HTC Grip vil automatisk bli synkronisert med UA Record-plattformen, og på denne måten er det altså meningen av smartarmbåndet skal appellere til dem som virkelig tar treningen sin på alvor.

I pressemeldingen sin skriver HTC at armbåndet kan kobles til en rekke forskjellige pulsmålere, noe som altså betyr at produktet ikke kommer med innebygget pulsmåler, slik mange andre treningsarmbånd på markedet gjør. Som sagt har den imidlertid innebygget GPS, slik at du kan spore ruten din, distanse, tempo og forbrente kalorier.

Lanseres snart

HTC Grip er ellers vanntett ned til en dybde på én meter i 30 minutter, og batteriet er på 100 milliampéretimer. Dette skal ifølge HTC være nok til to og en halv dagers «vanlig hverdagsbruk», og med GPS-en aktivert vil batteritiden ligge på rundt fem timer. Produktet byr videre på akselerometer, gyroskop, kompass og lyssensor.

HTCs nye smartarmbånd vil i første omgang bli tilgjengelig på det nord-amerikanske markedet i løpet av våren. Lansering i andre regioner vil bli kunngjort på et senere tidspunkt, så det er altså ennå uvisst når man kan få kjøpt den i Norge. Ingen prisantydninger er gitt, så dette må vi også vente på. Sett opp et prisvarsel i Prisguide, så sender vi deg en e-post når dette er klart »

HTC har kommet med flere spennende nyheter den siste tiden: Nå skal selskapet også satse på VR i samarbeid med Valve »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen