Det finnes ikke noe bilde av mobilen ennå, så HTC har inntil videre kun servert oss dette konseptbildet av Exodus.
Det finnes ikke noe bilde av mobilen ennå, så HTC har inntil videre kun servert oss dette konseptbildet av Exodus. (Foto: HTC)

HTC skal slippe en kryptovaluta-mobil

Slår et slag for blokkjede-teknologien på mobil.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter hvert som kryptovaluta- og blokkjedeteknologien er blitt mer populære har det også begynt å dukke opp maskinvare spesialtilpasset teknologiene, og nå har turen kommet til mobiltelefoner. HTC skal nemlig lansere en egen blokkkjede-mobil.

Produktet heter Exodus og ble kunngjort på blokkjede-konferansen Consensus 2018 , som blant andre TechCrunch og The Next Web rapporterer. 

Alle detaljene er ennå ikke kunngjort, men på den foreløpige produktsiden til den nye mobilen heter det at HTCs visjon med Exodus er å lage «den første mobiltelefonen dedikert til desentraliserte apper og sikkerhet».  

Desentraliserte applikasjoner

Det HTC mer spesifikt tar sikte på er å blant annet å bringe såkalte DApper til mobiltelefonplattformen på en strømlinjeformet måte. DApper er applikasjoner som kjører på desentraliserte P2P-nettverk og som bruker blokkjede-teknologien til å lagre data, i stedet for at appene tilbys av enkeltpersoner eller selskaper.

HTCs idé er å bringe desentraliseringen til nye høyder ved å gjøre hver mobil til en node i et eget blokkjede-nettverk, med den ambisjon å «doble eller tredoble» antallet noder for kryptovalutaer som Ethereum og Bitcoin.

I tillegg til Bitcoin og Ethereum, de to største kryptovalutaene, skal Exodus også støtte en rekke andre protokoller, og planen er å få på plass støtte for hele blokkjede-økosystemet. Selskapet skal i den forbindelse kunngjøre flere partnerskap i månedene fremover.

Ifølge The Next Web vurderer HTC å akseptere kryptovaluta som betalingsform når mobilen legges ut for salg, men det er ennå uvisst når den kommer på markedet og hva prisen vil ligge på. Man kan imidlertid allerede nå reservere en telefon via hjemmesiden.

Det finnes for øvrig også andre kryptofokuserte mobiler på markedet, selv om de er sjeldne. Et eksempel er Sirin Labs' mobilmodell Finney, som blant annet byr på blokkjedebasert sikkerhetsløsning og innebygd kryptolommebok med støtte for de største valutaene.

Huawei lanserte nylig en ny mobil: Her er vår test av Huawei P20 Lite »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen