HTC-sjef Peter Cho. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no)

HTC senker forventningene

Kutter i antall modeller og reduserer vekstprognosene.

For HTC ble 2012 ikke den suksessen selskapet hadde håpet på. I kampen om å lede an i smartmobilmarkedet med den heftigste Android-modellen, ble HTC kraftig slått av Samsung. Selv om det er lite som skilte HTC One X fra Samsung Galaxy S III, var det Samsung som fikk størst oppmerksomhet rundt sitt produkt.

I stedet for å lansere en ny og enda råere mobiltelefon, valgte HTC å komme med en kraftigere versjon av One X, kalt One X +. Det var det knapt noen som fikk med seg.

Vil slå tilbake

HTCs neste flaggskip vil være en mobiltelefon det skal bli svært vanskelig å overgå. Ryktene om en M7-modell med ekstrem skjermoppløsning og mulighet for å filme med HDR, er troverdige.

Men HTC har åpenbart liten tro på at denne vil få vinden til å snu før et stykke ut i 2013. Tidligere trodde HTC på mellom 20 og 30 prosent vekst i første kvartal 2013, sammenliknet med 4. kvartal i 2012. Nå er prognosen halvert.

Færre modeller - tydeligere fokus

Ifølge DigiTimes skal HTC også ha valgt å legge flere planlagte modeller på hylla. Det betyr at det vil bli fokus på færre produkter. Men HTC skal også ha redusert sine bestillinger av komponenter. Det betyr at HTC forventer å selge færre mobiltelefoner, skriver Androidauthority.

Les også: Slutt på krangelen mellom HTC og Apple.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen