SNIKTITT: HTC One X Denne skulle vi gjerne beholdt

Sniktitt HTC One X

Denne skulle vi gjerne beholdt

Vi fikk noen minutter på oss til å leke med HTCs nye toppmodell.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Amobil.no/Barcelona: Etter at HTC hadde presentert sine nye mobiltelefoner i Barcelona sent i går kveld, fikk pressen anledning til å se nærmere på produktene. Vi lot oss ikke be to ganger, men kastet oss over det nye flaggskipet HTC One X.

Bra førsteinntrykk

Førsteinntrykk er viktig, og det skal ikke mer enn et lite blikk til før vi allerede har etablert vår første oppfatning – dette ser lekkert ut.

Når vi så får telefonen i hånden blir inntrykket forsterket. Telefonen er slank, smal og virker solid bygget. Den ligger overraskende godt i hånden til å ha så stor skjerm. Skjermen måler 4,7 tommer, det samme som på HTC Sensation XL. Men skjermoppløsningen er mye høyere på One X. One X er også svært lett, uten at det går ut over kvalitetsfølelsen.

HTC One X kan minne om Sensation XL, høvlet ned til et størrelse som gjør den enklere å betjene med en hånd. Det kan du med en gjennomsnittlig stor hånd, selv om du selvsagt må strekke ut fingrene langt mer en om du bruker en liten mobil som iPhone 4.

One X har mye større skjerm enn iPhone, men de fleste kan betjene den med én hånd.
One X har mye større skjerm enn iPhone, men de fleste kan betjene den med én hånd.

Kjent design

Designen er ikke veldig spennede. HTC satser på rene myke linjer uten fjas. Ser du nærmere på de små detaljene, som de mikroskopiske hullene over høyttaleren eller utfresingen av ringen rundt kameralinsen, vil du se at presisjonen i detaljene er imponerende.

Skjermen på telefonen lyser mot oss og ser både sylskarp og fargesterk ut. Når vi begynner å bla i menyene opplever vi at telefonen er svært presis.

Noen har ryddet opp

Grensesnittet er lekkert.
Grensesnittet er lekkert.

Den nye versjonen av grensesnittet heter Sense 4.0.Her oppdager vi et par nye detaljer vi liker. Først og fremst virker det hele mer ryddig. Du kan bla mellom startskjermer uten at karusellmenyen spinner som et lykkehjul.

Lagdelingen av Ikonene på de tidligere modellene skulle være sukkertøy for øyet. Men alle som spiser sukkertøy vet at det kan bli kvalmende i store mengder. På HTC One X er det meste av søtsakene ryddet bort, og brukergrensesnittet fremstår som renere og mer effektivt.

Lover suverent kamera

En funksjon vi selvsagt måtte prøve var det nye kameraet. Ifølge HTC skal det kunne ta bilder i lynrask rekkefølge, og gi god bildekvalitet også i dårlig lys. Vi trykket på kameraikonet, og kort etter var kameraet klart til bruk. Kort etter er ikke en veldig presis måleenhet, men uten stoppeklokke vil vi anslå at oppstarten tok omlag ett sekund.

Responsen på utløseren var også rask. Ifølge HTC tar det 0,2 sekunder å knipse bildet, og vi tror dem. Vi holdt også uløserknappen inne i flere sekunder. Da hørte vi hvordan telefonen knatret som et maskingevær med en skuddtakt på fem bilder i sekundet. Når du slipper utløseren kommer alle bildene opp som en serie av miniatyrer, og du velger hvilke du ikke ønsker å beholde. Du kan ta 99 bilder i en slik serie, og om målet er å beholde de to-tre beste, hadde det kanskje vært bedre at du fikk velge hvilke bilder du vil beholde, snarere enn hvilke du vil slette.

Lyset i lokalet var dårlig, men bildet ble brukbart. I alle fall ved første øyekast.
Lyset i lokalet var dårlig, men bildet ble brukbart. I alle fall ved første øyekast.

Bildene vi tok i dårlig lys fikk selvsagt en del støy, men det er vanskelig å si noe kvalifisert om hvor suveren denne mobilen måtte være på fotografering i dårlig lys.

Gleder oss til fortsettelsen

Det skal vi finne ut av når vi får telefonen til test, antakelig en gang i siste halvdel av mars. Da skal vi også finne ut av en rekke andre ting vi ikke rakk å prøve under vårt flyktige møte i Barcelona. Det gleder vi oss til.

Amobil har tre journalister tilstede i Barcelona, og vil holde deg oppdatert på nyheter derfra i løpet av de neste dagene. Vil du være sikker på å ikke gå glipp av noe? Lik oss på Facebook! Vi legger ut oppdateringer på Facebook-sidene fortløpende.

Les også: – Vi har laget verdens raskeste smarttelefon

Klikk her for å se alle sakene fra Mobile World Congress 2012

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen