TEST: HTC One V

Test HTC One V

(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Kvalitetsmobil i helstøpt aluminium

Den rimeligste HTC One-modellen er solid og veldesignet. Men den har et par mangler.

Konklusjon:

dsad
– Solid byggekvalitet og god design
– Super lyd
– Nyttige funksjoner i musikkspilleren
– Brukervennlig
– Mulig å ta stillbilder mens du filmer

dsad
– Kun 4 GB lagring, 1 GB ledig
– Sliter med mottak ved dårlig dekning
– Ørepluggene som følger med er dårlige
– Noe høy pris i forhold til spesifikasjoner

HTC One V er den rimeligste modellen i HTCs One-serie. Men til tross for at den ikke koster mer enn rundt 2.500 kroner, ser den ikke ut som en billigmobil. Det helstøpte aluminiumskabinettet og glassflaten som dekker nesten hele fronten, gjør at vi sitter igjen med et inntrykk av at dette er en solid og velbygget mobiltelefon.

Telefonen er forholdsvis slank, og den karakteristiske knekken foran får den til å skille seg ut fra mengden.

Svakere prosessor

HTC One-serien har to kraftigere modeller; One S med to prosessorkjerner og One X med fire kjerner. One V kommer med en forholdsvis traust Snapdragon-systembrikke med én kjerne, noe som betyr at du ikke kan forvente på langt nær samme ytelse. Hvis du ikke er veldig kresen, vil du likevel ikke oppleve at One V er en treg telefon. Det meste flyter fint, men du vil av og til merke at det stopper opp litt når du skifter mellom ulike apper eller oppgaver. Men rulling, zooming og navigering i nettleseren går kjapt, og i det store og hele har HTC One V en ytelse vi er godt fornøyd med i forhold til andre telefoner i denne prisklassen.

Det at One V kommer med bare 4 GB lagringsplass, hvorav rundt 1 GB er ledig, kan være et problem. Du skal ikke lagre mange apper og mye musikk før det er fullt. Heldigvis har One V i motsetning til de andre One-modellene mulighet for utvidelse med micro-SD-minnekort. Det følger ikke med minnekort, men når du nå får 32 GB micro-SD-kort til under 300 kroner, snakker vi ikke om noen stor investering.

God skjerm og ok kamera

Skjermen i HTC One V er av den vanlige LCD-typen, og på 3,7 tommer. Men selv om skjermteknologien ikke er det råeste du får i dag, så var vi veldig godt fornøyd med bildekvaliteten. Skjermen har klare og fine farger, den virker skarp, og den har veldig god innsynsvinkel – det vil si at fargene ikke endrer seg nevneverdig når du betrakter skjermen fra siden.

Kameraet på fem megapiksler tar brukbare bilder, spesielt utendørs, og det at det er mulig å filme i 720p-kvalitet og at du kan ta stillbilder samtidig som du filmer trekker opp.

God programvare

HTC One V er en telefon som egner seg både til jobb og moro, og telefonen har utmerket lydkvalitet hvis du kobler til et par gode hodetelefoner. Øreproppene som følger med er ikke så veldig mye å skryte av.

Brukergrensesnittet HTC Sense 4.0 er blant de beste på Android-mobiler, og sammen med Android 4.0 gjør dette at telefonen er en fryd å bruke. God integrasjon av Facebook og skylagringstjenesten Dropbox med 25 GB gratis lagring i to år, er et stort pluss.

Konklusjon og alternativene

Vi mener HTC One V er en av de aller beste mobiltelefonene i sin prisklasse, selv om du får telefoner med omtrent like gode spesifikasjoner til noe lavere pris, for eksempel Huawei Honor til rundt 2.000 kroner.

Et par ting trekker ned slik at toppkarakterene såvidt glipper. For det første har den kun 4 GB lagringsplass, og til rundt 2500 kroner mener vi det i hvert fall burde fulgt med et lite minnekort på kjøpet. Vi opplevde også noe dårligere mobildekning med denne telefonen enn med enkelte andre vi har testet i det siste. Men One V er likevel en telefon de fleste antagelig vil bli veldig godt fornøyd med.

Et godt alternativ til denne er Sony Ericsson Xperia Arc S. Denne slanke og stilige telefonen har en noe større skjerm med veldig god bildekvalitet, og du får med et 8 GB minnekort i esken.

Er du villig til å gå opp rundt 700 kroner i pris, får du den utmerkede Sony Xperia P-mobilen som har både tokjerneprosessor, 16 GB lagringsplass og en firetommers skjerm med svært god lysstyrke. Da er du oppe i prisklassen til Samsung Galaxy S II, som du nå har mulighet til å sikre deg til en god pris.

Vil du vite mer?
Les hele testen av HTC One V på Amobil.no »

HTC One V

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen