HTC One-salgsforbudet opphevet

HTC One-salgsforbudet opphevet

Domstolen konkluderer med at HTC ikke har skylden.

Den internasjonale domstolen i Haag i Nederland la nylig ned et midlertidig forbud mot salg av HTCs nye toppmodell One, fordi Nokia fremla en påstand om at mikrofonen tilhørte dem. Nå er forbudet opphevet etter at domstolen konkluderte med at feilen var utenfor HTCs kontroll.

Mikrofonbrikken skulle gi One såkalt "HDR-mikrofon", noe som innebærer godt lydopptak og god lyd i mobilsamtaler selv i bråkete omgivelser.

Les mer om detaljene om mikrofonbrikken

– Misforståelse

Det er selskapet ST Microelectronics står bak en mikrofonbrikke i toppmodellen, og det har vist seg at selskapet har en avtale om å levere akkurat denne brikken eksklusivt til Nokia. Det hele skal dreie seg om en misforståelse. ST Microelectronics skal ha trodd at avtalen hadde en varighet på seks måneder, men i realiteten hadde den tolv måneders varighet.

Selv om de får selge alle smarttelefonene som allerede har fått mikrofonbrikken, må de finne en alternativ leverandør for enheter som skal produseres i fremtiden. Hvor stor utfordring HTC møter i den sammenhengen er helt uvisst, men det er ikke utenkelig at produksjonshastigheten må justeres ned i en periode. Trolig blir HDR-mikrofonen erstattet med en vanlig mikrofon uten de spesielle egenskapene i støyfylte omgivelser.

Et annet søksmål avvist

Nokia har totalt hevdet over 30 patenter overfor HTC, og påstår altså at HTC har stjålet elementer som selskapet har tatt patenter på. En tysk domstol i Mannheim har nå avslått et søksmål når det gjelder en batterisparende Wi-Fi-komponent. I tiden fremover vil vi nok høre mer om resultatene av Nokias aggressive patenthevding.

Les også: Testen av HTC One

(Kilder: gsmarena, engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen