HTC One M9 blir et monster
(Bilde: HTC)

HTC One M9 blir et monster

Nye spesifikasjoner for toppmodellen har lekket.

HTCs One M8 fikk toppscore av oss da den ble lansert i mars. Nå viser kalenderen desember, og kjenner vi mobilprodusentene rett formelig klør de nå i fingerene etter å presentere neste års toppmodeller.

Fra tidligere vet vi at HTC sin kommende smarttelefon etter all sannsynlighet får navnet One M9, og at den vil bli presentert på verdens mobilmesse, MWC, i Barcelona 2. mars.

Ifølge BGR, via den franske nettsiden Nowhereelse, skal M9 bli en rimelig potent telefon. En skjermdump av det som skal være lekket informasjon om maskinvare fra testapplikasjonen AnTuTu har nemlig dukket opp på Internett.

Gode spesifikasjoner

Dette skal være maskinvaren til HTC M9 verifisert av testapplikasjonen AnTuTu.
Dette skal være maskinvaren til HTC M9 verifisert av testapplikasjonen AnTuTu.Foto: nowhereelse.fr

Fra de lekkede detaljene kan vi se at mobilen vil få en 5 tommer stor HD-skjerm med 1920 x 1080 punkter og at den skal drives av en splitter ny og lynrask Snapdragon 810-prosessor på 2 GHz. Dermed ser det ut til at skjermen krymper noe fra dagens 5,1-tommer, mens prosessoren på sin side får et solid oppsving fra M8 sin Snapdragon 801-prosessor.

Spill og annen tung grafikk skal en dedikert Andreno 430-skjermbrikke ta seg av.

Videre tyder det på at M9 vil utstyres med 3 gigabyte arbeidsminne, opp fra 2 gigabyte i forgjengeren, og komme i modeller med henholdsvis 32, 64 eller 128 gigabyte intern lagring. Samtidig skal minnekortstøtte som alltid være på plass. 

Batteriet oppgis å ha en kapasitet på 2840 mAh, en liten med velkommen oppgradering fra dagens 2600 mAh-batteri som sitter i M8.

M9 vil selvsagt leveres med den nye Android-versjonen, 5.0 «Lollipop», som vi har tittet på her.

Endrer kamerafokus

Kameraet i HTC One M8 fikk mye oppmerksomhet, først og fremst fordi HTC valgte å kutte ned på antallet megapiksler og heller gjøre hvert enkelt punkt på sensoren større. Resultatet av dette ble et ekstremt lysfølsomt kamera, heller enn et ekstremt høyoppløst et.

I One M9 ser det ut til at HTC går bort fra den lavoppløste men lyssterke kamerabrikken til fordel for en standard kamerabrikke på hele 21 megapiksler. En solid oppgradering over dagens 4 megapiksler med andre ord, i alle fall når det kommer til oppløsningen. I disse Selfie-tider ser det også ut til at HTC satser på frontkameraet, som med sine ryktede 13 megapixler kan bli et av markedets aller beste.

Bli blant de første som får vite når HTC One M9 kommer for salg:
Meld deg på vår prisvarsling her »

Les testen av HTC One M8:
– En ekstremt vellykket luksusmobil, mente vi »

(Kilder: BGR, Nowhereelse)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen