HTC-sjef Peter Cho fra lanseringen av Desire HD og Desire Z. Den gang var regnskapene langt hyggeligere lesning. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no)

HTC nesten i null

Mobilprodusenten med rekordlavt overskudd.

Ikke alt gror inn i himmelen. Det har HTC fått erfare den siste tiden. Etter stadige rekordoverskudd, har tallene blitt dårligere det siste året – mye dårligere.

I sin nyeste kvartalsrapport opplyser HTC at overskuddet for perioden mellom januar og mars var på 85 millioner taiwanske dollar, eller 16 millioner norske kroner. Det er et mikroskopisk tall sammenliknet med festtallene selskapet tidligere har kunnet vise frem.

Bratt nedgang

I kvartalet før, altså mellom oktober og desember, hadde HTC en inntjening på 1 milliard taiwanske dollar, eller nærmere 200 millioner kroner.

Forrige kvartal inneholder julesesongen som er så viktig for mange selskaper. Sammenliknet med samme kvartal i fjor, er det imidlertid problemer å spore også her – mellom januar og mars i 2012 hadde HTC en inntjening på hele 10,9 milliarder taiwanske dollar, eller rett over 2 milliarder kroner.

Kameratrøbbel

Resultatet er svakere enn analytikerkorpset har forventet, og forklares mange steder med at mobilprodusenten ikke har klart å få sin nye HTC One ut i butikkene i fler enn tre markeder ved utgangen av mars.

Grunnen til de store forsinkelsene skal være at selskapet sliter med å få tak i deler til det svært avanserte kameraet i HTC One. Dermed kan One, som ble lansert midt i februar, plutselig dukke opp samtidig med, eller etter Samsungs Galaxy S4 i viktige markeder som her i Europa og i USA.

Les også: Test av HTC One (Amobil.no)

(Kilder: reuters.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen