HTC ligger fortsatt langt bak fjoråret

HTC ligger fortsatt langt bak fjoråret

Pilene peker oppover for mobilprodusenten, men rekordene blir stående.

Etter to kvartaler med nedgang er det endelig lys i tunnelen for mobilprodusenten HTC. Alt i slutten av forrige kvartal begynte pilene å peke oppover, og det fortsatte de med i april, etter at One-serien kom på markedet i Europa og Asia.

Les også: Inntjeningen stuper for HTC

Flere år med stigning

Inntil nedgangen begynte hadde HTC hatt flere år med jevn stigning, og det ene rekordresultatet etter det andre. Selv om alt igjen peker riktig vei for selskapet er det et stykke igjen opp til tallene fra første del av fjoråret.

For april i år hadde HTC en omsetning på 31 milliarder taiwanske dollar (TWD) – eller omtrent 6,1 milliarder kroner. Det er en svak oppgang fra regnskapet for mars, som endte på 30,88 TWD, men fortsatt en nedgang på 20 prosent i forhold til april 2011 da HTC omsatte for 38,73 millliarder TWD.

Samsung og Apple stjeler kunder

Ledelsen i HTC har tidligere uttalt at nedgangen begynte samtidig med Apples lansering av iPhone 4S.

I tillegg har Samsungs suksess og HTCs mange, nesten like, telefoner blitt sett på som en del av problemet. HTC har selv innsett at de hadde for mange modeller mot slutten av fjoråret, og annonsert at de vil fokusere på noen få såkalte "hero devices", eller heltetelefoner.

Les også: HTC fokuserer på toppmodeller

Så langt i år har HTC lansert tre modeller for det nordiske markedet – alle i One-serien. One X og One S er verstingene med den aller nyeste teknologien, mens One V er alternativet for de som ønsker seg en rimeligere Android-telefon fra HTC.

Les også: Test av HTC One S

(Kilde: bgr.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen