HTC lanserer supertelefon i Japan

HTC J Butterfly har fem tommer stor full-HD-skjerm.

HTC-J-Butterfly-HTL21-3V-red.

Det gikk lenge rykter om at HTC ville lansere en diger og toppspesifisert mobil i løpet av høsten. Nå har HTC J Butterfly sett dagens lys – på papiret en skikkelig råtass av en mobil. Den kommer imidlertid bare til Japan i første omgang.

J Butterfly er utstyrt med en fem tommer stor skjerm, med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Skjermtypen HTC har valgt er den nye Super LCD3-varianten, som skal ha svært god fargegjengivelse.

Den nye telefonen setter etter alt å dømme en ny standard for skarphet, med en pikseltetthet på 440 piksler per tomme. De beste mobilskjermene på markedet i dag har mellom 300 og 330 piksler per tomme. Det var Apple som først nådde såpass høy pikseltetthet da de lanserte iPhone 4 med det de kalte "Retina Display".

Heftig innmat

Skjermen er ikke det eneste som er heftig med den nye mobilen. Den er nemlig også utstyrt med Qualcomms nyeste og heftigste systembrikke, Snapdragon S4 Pro. Det betyr fire prosessorkjerner av typen Krait, som hver er vesentlig mer effektive enn Cortex-A9-prosessorene som har vært vanligst frem til nå.

Ved siden av en kraftig systembrikke har J Butterfly også 2 gigabyte arbeidsminne, slik at den kan kjøre flere og større apper samtidig.

Dette er den tredje høyt profilerte mobilen som er lansert med denne kombinasjonen av systembrikke og arbeidsminne. De to andre er LGs Optimus G og Asus' PadFone 2.

Avrundet

J Butterfly deler en del av designspråket sitt med de nylig lanserte Windows-telefonene 8X og 8S. Det betyr at baksiden på telefonen er svakt avrundet over det hele, men i motsetning til Windows-telefonene går ikke denne avrundingen rundt kantene på telefonen og frem mot skjermen.

J Butterfly er ellers 9,1 millimeter tykk, er utstyrt med Android 4.1 og har et batteri på 2020 mAh. Med så stor skjerm er vi litt usikre på om batteristørrelsen er helt riktig for denne telefonen.

HTC har altså sagt at telefonen ikke kommer til Europa, men skjermteknologien skal være på vei inn i produkter som også kommer hit.

Les også: Sniktitt på HTC 8X

(Kilder: phandroid.com, theverge.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen