HTC har åpnet filmtjeneste

HTC har åpnet filmtjeneste

Nå virker Watch også i Norge.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Filmer og TV-serier kan nå strømmes direkte til nettbrett og mobiler fra HTC. Tjenesten skulle egentlig åpne 15. juni i fjor. Så kom det melding om at tjenesten ble utsatt til 27. juni, angivelig fordi nordiske undertekster ikke var på plass.

Men i påsken åpnet endelig tjenesten som gjør mobilen til en komplett filmsentral for leie og kjøp av filmer og tv-serier.

Soft launch

Brukergrensesnittet virker en anelse uferdig.
Brukergrensesnittet virker en anelse uferdig.

Åpningen av Watch har skjedd i det stille, og det er kanskje ikke så rart. Foreløpig er det nemlig sparsomt med innhold på tjenesten, og filmene som finnes er ikke de nyeste på markedet. Filmene koster stort sett 69 kroner, med unntak av enkelte titler, som koster 129 kroner. I avdelingen for leiefilmer finnes åtte titler. De fleste av dem kan leies for 29 kroner stykket, mens filmer som Cowboys & Aliens og Footloose koster 39 kroner å leie.

Videostrømmen holder bra kvalitet, i alle fall så lenge vi har 3G- eller Wi-Fi-dekning.
Videostrømmen holder bra kvalitet, i alle fall så lenge vi har 3G- eller Wi-Fi-dekning.

Vi fant ingen TV-serier på tjenesten da vi prøvde den, men fra HTC får vi opplyst at tilbudet vil bli bygget ut uke for uke.

Leier du en film må du begynne å se den innen 30 dager. Når du først har begynt å se filmen, har du 48 timer på deg. I løpet av denne tiden kan du se filmen så mye du vil.

Før du kan leie eller kjøpe en film må du logge deg inn på tjenesten og legge igjen kredittkortinformasjonen din. Kredittkortet må være registrert i samme region som filmene du vil se. Du kan med andre ord ikke leie filmer fra den engelske versjonen av Watch, der utvalget av filmer og serier er større enn her hjemme.

Den tekniske kvaliteten på strømmingen er det ikke noe å utsette på. Bildene flyter jevnt og pent over mobilskjermen, og filmlyden er helt grei.

Enkel å bruke

Tjenesten har to sterke sider. Den er enkel å bruke, og kvaliteten på tjenesten er god. Men den har også noen svake sider. Blant annet synes vi flere av filmene har en nokså drøy pris. Utvalget er, i alle fall foreløpig, sterkt begrenset, og selve applikasjonen er på ingen måte så elegant som den var den gangen det bare var trailere å finne på Watch. Da kunne vi bla i en elegant karusell av filmomslag. Nå er filmene plassert under hverandre i en kort liste. Vil du se en smakebit (trailer), må du gjette deg frem til hva som ligger bak ikonene øverst på skjermen. Alle ikonene er like, men bak dem skjuler det seg forskjellige filmer.

Med flere filmer i hyllene vil tjenesten bli mer attraktiv. Med HTC Media Link HD koblet til HDMI-inngangen på en flatskjerm, kan du i tillegg overføre filmen fra lommeformat til storskjerm trådløst. Da kan du bruke mobilen som videokiosk hjemme i stua.

Flere konkurrenter

Om du vil se film på mobilen, finnes det alternative tjenester som iTunes, Headweb og Voddler. Priser og utvalg varierer fra tjeneste til tjeneste. Det er også litt forskjell på hvilke tjenester som fungerer med de ulike mobiltelefonene. Har du en HTC-mobil, så spiller det liten rolle om filmutvalget er bedre på iTunes, som ikke virker med Android-mobiler.

Men abonnementstjenester som Netflix på mobilen er foreløpig bare tilgjengelig for brukere med amerikansk postadresse.

Les også om Altibox som gir deg live TV på iPad-en

Med HDMI-kabel eller DLNA-TV kan bildet vises på TV. Med en Media Link HD fra HTC skyver du bildet fra mobilen til TV - bokstavelig talt.
Med HDMI-kabel eller DLNA-TV kan bildet vises på TV. Med en Media Link HD fra HTC skyver du bildet fra mobilen til TV - bokstavelig talt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen