HTC One (M8) har blitt godt mottatt i nesten alle tester. Like fullt ble mai en svak måned for mobilprodusenten. (Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

HTC fortsetter å slite, til tross for sterke produkter

Svakt mai-resultat for mobilprodusenten.

I 2011 ble HTC utropt til Taiwans mest verdifulle globale merkevare, ett år etter lanseringen av Desire. I november i fjor overtok Asus tronen.
I 2011 ble HTC utropt til Taiwans mest verdifulle globale merkevare, ett år etter lanseringen av Desire. I november i fjor overtok Asus tronen.Foto: HTC

Dagene da HTC surfet høyt på modeller som Hero og Desire er for lengst borte. Selskapet lager fortsatt noen av de mest påkostede toppmodellene på markedet, men sliter likevel med å få lønnsomhet i butikken. Resultatet for mai måned gikk nok en gang nedover for selskapet, som gikk på sitt første kvartalstap i tredje kvartal i fjor.

Inntektsnedgangen fra april til mai ble på 4,59 prosent. Sammenliknet med samme måned i fjor, er nedgangen på hele 27,37 prosent. Inntektene endte på såvidt over 21 milliarder taiwanske dollar, eller 4,17 milliarder kroner. Det er ned fra 22 milliarder taiwanske dollar måneden før.

Svakt resultat med nytt flaggskip

Nedgangen kommer til tross for at HTC One (M8) stadig er en relativt fersk toppmodell, som har fått god omtale i de fleste tester. Da vårt søsternettsted Amobil.no testet mobilen i slutten av mars, ble konklusjonen at HTC One hadde alt, og litt til.

Selskapet sliter altså likevel, til tross for gode anmeldelser og en toppmodell som ligger helt i tetsjiktet blant de beste mobilene på markedet. HTC har dessuten varslet at en rimeligere utgave av HTC One (M8) er på vei. En noe mindre utgave er også annonsert.

Prognosene for årets andre kvartal skal fortsatt ligge fast, ifølge BloomBerg-journalisten Tim Culpan.

Med vekst både i mars og april, kan det altså tenkes at den dårlige mai-måneden er et unntak.

Les også: Denne mobilen skal redde HTC

(Kilder: HTC via techcrunch.com)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen