Test HTC Desire C

(Bilde: Einar Eriksen)

Fantastisk lyd for pengene

Du skal lete lenge etter en bedre musikkmobil for så lite penger, men på andre områder når ikke Desire C helt opp.

Konklusjon

Liten og nett
Kanonbra som musikkspiller
Ripesikker skjerm
Tyverisikring
Lav pris

Treg
Lavoppløst skjerm

HTC Desire C er en enkel Android-mobil for de prisbevisste. Vi har sjekket om telefonen også passer dersom du samtidig er kvalitetsbevisst.

Les hele testen på Amobil.no.

"Ripesikkert" glass

Skjermoverflaten er i Corning Gorilla Glass, som er en glasstype kjent for å tåle veldig mye. Vi prøvde å ripe opp skjermen med en kniv uten å lykkes. Samtidig er telefonen liten og nett, og ser jo ikke så verst ut.

Skjermen er grei i bruk, men lav oppløsning setter begrensninger til hvilke apps du kan laste ned. Du kan få mobiler med høyere oppløsning til samme pris.

Android-telefoner har et vell av nyttefunksjoner, og her er det også full Office-pakke der du både kan redigere og opprette dokumenter i tillegg til å lese. For en mobil i denne prisklassen er ikke det noen selvfølge.

Kanonbra musikkspiller

Beatsaudio-merkevaren fra HTC forteller om en kraftig forsterker innabords. Den sparker godt fra seg, og leverer kraftig og god lyd selv i krevende hodetelefoner og øreplugger. Aldri før har vi vært borti en telefon som gir deg så mye lyd for pengene.

Også kameraet er godkjent, selv om kvaliteten svarer til den lave prisen. Bildekvaliteten er til å leve med, men hvis du vil fotografere eller spille inn video av noe betydningsfullt bør du bruke et annet kamera.

Både til ringing og tekstmeldinger fungerer Desire C helt strålende, og batterilevetiden er også godkjent.

Men...

Desire C er svakt spesifisert, og har for eksempel en prosessor med bare 600 MHz klokkehastighet. Det gjør at du egentlig aldri får umiddelbar respons på noe du foretar deg i menyene. Telefonen er rett og slett litt treg. Det er ikke verre enn at vi kan leve med det, men for samme pengesum kan du finne raskere alternativer der ute.

Først og fremst trekker vi fram Huawei Ascend G300, som koster omtrent det samme som Desire C men har en 1000 MHz prosessor og en fire tommer stor skjerm med skikkelig oppløsning. Nå har den også fått en oppdatering, slik at du får Android OS 4.

Legger du på omtrent 600 kroner får du en ZTE Grand X IN, som er en kraftig spesifisert mobil som stiller i samme klasse som langt dyrere telefoner.

Er det imidlertid først og fremst en god musikktelefon du er ute etter for en billig penge, er Desire C det beste som er å finne.

HTC Desire C   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen