(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Tidligere HTC-ansatte arrestert – aksjekursen stuper

Mistenkes for å ha lekket forretningshemmeligheter.

Flere av HTCs tidligere sjefer innenfor design er arrestert, mistenkt for å ha lekket forretningshemmeligheter, skriver Reuters.

Personene mistenkes for å ha stjålet designhemmeligheter etter at de forlot HTC for å starte et eget selskap. Det er visedirektøren for produktdesign, en forsknings- og utviklingsdirektør, samt seniorsjef for design og innovasjon, som skal være arrestert. En person ble løslatt mot kausjon, mens de to andre fortsatt sitter i varetekt. Også en person utenfor selskapet skal være mistenkt, skriver Bloomberg.

Arrestasjonene kom etter at HTC forrige måned anklaget de aktuelle personene for å ha lekket forretningshemmeligheter. Ifølge kinesiske medier, som siterer politiet, skal de  ha planlagt å bruke informasjon om brukergrensesnitt for å etablere et nytt designbyrå som skal jobbe med mobildesign i Kina. Selskapet har navnet Xiaoyu, og holder til på fastlands-Kina, mens HTC har hovedkontor på Taiwan. 

Skal ha stjålet tegninger

De som er arrestert har nylig sluttet i HTC etter å ha mottatt sluttbonuser. I tillegg til spionasjebeskyldningene er de også mistenkt for å ha fått et eksternt designbyrå til å fakturere HTC for 334 000 dollar for å ha designet HTC One, selv om telefonen skal ha blitt designet internt hos HTC. Pengene skal så ha blitt delt mellom de tre. En av de mistenkte skal ellers ha lastet ned tegningene til HTCs kommende Sense 6-brukergrensesnitt, og deretter ha distribuert tegningene til eksterne forbindelser.

Aksjekursen i selskapet falt med 6,4 prosent kort tid etter at nyheten ble kjent. 

HTC ønsket ikke å kommentere saken overfor Reuters, men sier følgende i en offisiell uttalelse:

«Selskapet har tilstrekkelig med ressurser i vårt design-team, og denne situasjonen vil ikke påvirke selskapets daglige drift, produktplaner eller bedriftens resultater».

Ingen av de arresterte hadde mulighet til å gi en kommentar, skriver Reuters.

Les også: HTC avviser rykter om at selskapet er til salgs

Få også med deg nyheten om det nye mobilmerket Kazam, startet opp
av tidligere HTC-ansatte: Kazam skal ta opp kampen mot Apple og Samsung

(Kilde: Reuters, PC WorldBloomberg)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen