HPs HDX-monster lansert

Vi skrev om Pavilion HDX for noen få dager siden, uten å vite at maskinen skulle bli lansert allerede nå.

Maskinen blir som antydet levert med en 20,1-tommers stor bredformatskjerm, mens vekten er på rundt 7 kg - altså en god del mer enn de 5,5 kg vi forespeilet. Skjermhengslene er litt anderledes i forhold til det vi har blitt vant til, og lar skjermen stå nærmere brukeren.

At maskinen er stor er det ingen tvil om. HP har fått plass til et fullstørrelsetastatur, i tillegg til en ganske romslig fjernkontroll ved siden av hverandre. Fjernkontrollen kan brukes både når den sitter fast i maskinen som multimedietaster, og som en helt vanlig fjernkontroll.

Det er hele fire høyttalere på maskinen, samt en egen subwoofer, noe som burde gi en litt mer fyldig lyd enn det vi har blitt vant til med bærbare til nå. Skjermen har en oppløsning på 1680x1050 punkter. Lysstyrken skal være formidabel på grunn av to lyspunkter. Skjermen er med andre ord ingen LED-LCD.

Maskinen blir levert med en HD DVD-leser, samt en HDMI-utgang og Intel Core 2 Duo med Santa Rosa-oppdateringen. Det vil da også si at man får med 802.11n-trådløst. Skjermkortet er fra ATI og går under navnet Mobility Radeon HD X2600. Dette er en enda ikke lansert grafikkløsning fra ATI, men ventes lansert i nærmeste fremtid.

eSATA er også tilgjengelig om man ønsker å koble til større harddisker. Internt i maskinen er det plass til to 2,5" harddisker i tillegg er det en HD klar TV-tuner. Med andre ord en maskin som inneholder det aller aller meste.

Prisen starter på 2999 dollar, noe som betyr en utsalgspris på nærmere 25 000 norske kroner inkl. mva.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen