Test

HP Wi-Fi Mobile Mouse

For noen vil nok ordet reisemus gi visse negative konnotasjoner, men i takt med kravene til mer mobilitet og effektivitet har små og plasseringsvennlige datamus blitt stadig mer populære. Skal du jobbe effektivt på en datamaskin er det jo ingen tvil om at en mus er overlegent en vanlig pekeplate.

De siste årene har vi derfor fått en rekke reisemusmodeller av varierende størrelse, farge og kvalitet. En annen ting som skiller er måten de kobles til datamaskinen på. Vi har sett fiffige løsninger med uttrekkbare ledninger, men det er nok de trådløse alternativene som har fanget størst oppmerksomhet. I dette segmentet har det vært to hovedløsninger: Bluetooth og USB-dongle. Sistnevnte er en liten sender/mottaker som følger med musen og plugges rett i en ledig USB-port på PC-en. Bluetooth er på sin side innebygd i mange bærbare.

Men dette er ikke nødvendigvis ultimate løsninger. Bluetooth er nemlig fremdeles ikke å betrakte som standard på bærbare, og de små USB-donglene har en lei tendens til å forsvinne.

Rett på trådløst nett

Med sin nye mus har Hewlett-Packard prøvd seg på et tredje trådløst alternativ, nemlig å bruke PC-ens trådløse nettverkskort som tilkobling. Det løser eventuelle problemer med manglende Bluetooth og savnede dongler – for hvilken bærbar i dag er det vel som ikke har trådløst nettverkskort?

HP Wi-Fi Mobile Mouse er en lasermus med fem knapper inkludert musehjulet, som også tillater horisontal skrolling. Oversiden er i mørkebrun plast med sølvfargede kanter. Sidegrepet har fått en gummiert overflate. Dette er en symmetrisk mus, noe som gjør at den skal passe like godt for venstre- som høyrehendte.

Musa drives av to AA-batterier som du ifølge HP ikke skal behøve å skifte på ni måneder dersom du er en gjenomsnittsbruker. Med batteriene veide datamusa inn på 107 gram på vår vekt.

Under finner vi en hendig av\på-bryter og tilkoblingsknappen i blått. I stedet for klassiske føtter går det en lang stripe langs hele høyre og venstre side som sørger for god glid.

En takk til HP som sendte produktet til test.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen