HP tilbakekaller brannfarlige batterier

Brannfarlige: HP tilbakekaller defekte batterier. Foto: Istockphoto.
Brannfarlige: HP tilbakekaller defekte batterier. Foto: Istockphoto.

Det var for to år siden datamaskinprodusenten måtte tilbakekalle en rekke batterier fra deres laptoper på grunn brannfare. Batteriene var solgt mellom juli 2007 og juli 2008 og var livsfarlige fordi de lett kunne eksplodere og foråsake branner. Nå viser det seg at produsenten må tilbakekalle enda flere batterier fra denne perioden. Thomas Råge, markedsdirektør i HP bekrefter overfor Hardware at dette også gjelder batterier solgt på det norske markedet.

– Det er vanskelig å fastlå det eksakte tallet på hvor mange batterier som er berørt, men estimatet vårt er at cirka fem prosent av de modellene som er oppgitt kan være berørt av dette, opplyser Råge.

Flere medier opplyser at batteriene kan ta fyr og eksplodere. Selv har ikke HP-Norge fått noen henvendelser angående dette, opplyser Råge.

Tilbakekalles for tredje gang

Også i 2010 ble flere av HPs batterier tilbakekalt. Råge er klar over at dette er den tredje gangen på to år dette skjer.

– Grunnen til at vi har måttet tilbakekalle batterier tidligere har vært fordi det har vært et avvik fra kvalitetkravene våre. Det er flere underleverandører som leverer batterier og noen har ikke innfridd kravene våre. Men vi tar fult ansvar for produktene vi selger, innrømmer ham.

Men dette er tredje gangen dette skjer?

– Når vi først ble oppmerksom på dette undersøkte vi om dette berørte flere av modellene våre. Det har det dessverre gjort, og er hovedgrunnen til at vi igjen tilbakekaller andre modeller nå, forklarer ham.

Totalt er det snakk om 162 000 batterier som må tilbakekalles, melder nettsiden. På denne nettsiden kan du se om du eier et eksemplar av de mye omtalte batteriene. Listen inneholder en rekke laptop modeller fra både HP og Compaq og en del barcoder. Dersom du eier en av disse batteriene bør du ta kontakt med HP-Norge for å få levert disse.

– Kundene får helt nye batterier gratis dersom de er berørt av dette, forteller ham.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen