HP tar i bruk neste generasjons batterier

Lengre levetid, lengre garanti og raskere oppladning er gode kjøpsargumenter.
Lengre levetid, lengre garanti og raskere oppladning er gode kjøpsargumenter.

At en maskin har god batteritid er et argument som veier tungt for mange ved innkjøp av ny bærbar PC. Nå har det seg derimot slik at et moderne batteri som regel etter ca. 150 oppladninger begynner å tape levetid dramatisk.

I mange tilfeller er tapet av batteritid så ille at man går til innkjøp av nytt batteri, da garanti på batteriene sjeldent overstiger ett år. Dette er selvfølgelig ikke gratis, og kan lett koste en tusenlapp eller to.

Nå har derimot HP i samarbeid med Svanemerket-vinnende Boston-Power kommet med et batteri de kaller Sonata, som ifølge produsenten skal gjøre oss mer produktive med den bærbare PC-en vår.

Suveren garanti

Sonata er et batteri som ikke bare kan tåle opptil 1000 utladninger før det taper levetid, men også som standard ha hele tre års garanti!

Sonata skal også tilby den lengste batteritiden på én enkelt utladning, og den raskeste oppladningstiden som finnes for Li-ion batterier. Dette er helt klart et steg i riktig retning når det gjelder utvikling på batterifronten.

Miljøvennlige

At et slikt batteri er vennlig mot lommeboka da man slipper å gå til innkjøp av nytt batteri før PC-ens levetid er løpt ut, sier seg selv. Men batteriet er også vennlig mot miljøet, og inneholder ingen tungstoffer eller farlige kjemikalier.

Boston-Power har også fortjent det prestisjetunge Svanemerket fra Nordisk Miljømerking, som viser at selskapet tar hensyn til miljøet i produksjon, bruk og resirkulering av batteriene.

Det er forventet å koste 20-30 USD ekstra for en PC med Sonata, det vil si ca. 150-200 kr, og de vil i første omgang leveres som enkeltstående batterier for utvalgte HP-modeller i starten av 2009. HP vil litt senere komme med en serie som heter Enviro, med fokus på miljøet, som har Sonata installert som standard.

(Kilder: Boston-Power, Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen