HP sikter seg inn mot SMB

Produktene ble beskrevet under en StorageWorks tilstelning 24. juli, men HP-ansatte nektet å komme med informasjon som formelt produktnavn, prisnivåer eller tekniske spesifikasjoner som kapasitet og datagjennomstrømningshastigheter. Det de derimot gjorde var å beskrive hva produktene vil gjøre, og det skal være litt av alt mulig, ifølge EnterpriseStorageForum.com.

Verdensomspennende marketing manager for HPs StorageWorks, Debbie Young, sier ifølge EnterpriseStorageForum.com at HP med denne serien lager maskiner med alt av hva man kan forvente for nettverkslagringsprodukter, men uten kostnads- og implementeringsutfordringene.

De nye løsningene kan koste så lite som $5 000 for én terabyte lagringskapasitet og vil tillate administratorer å dele data mellom servere. Det vil for eksempel være mulig å pipe data fra applikasjonsservere som Microsoft Exchange til eksterne lagringsplasser uten å tildele nye disker til hver applikasjon. Den delte lagringsmuligheten er basert på Microsoft Windows filservere. Delingsteknologien tillater bedriftene å unngå for eksempel kjøp av en ny server eller implementering av et fiberbasert storage area network (SAN).

Boksen vil ha en mengde administreringsverktøy for automatisering av administrative funksjoner og vedlikehold.

Slik alt-i-ett funksjonalitet er viktig for SMB-bedrifter, som gjerne ikke har de nødvendige ressurserne eller ekspertisen innen sin egen IT-avdeling, mener HP. Ifølge Young introduserer HP den nye produktfamilien fordi det fortsatt er veldig mange små og mellomstore bedrifter (SMB) som holder seg til direct-attacahed storage (DAS). Dette fordi sistnevnte er lettere å implementere og forstå. Så mange som 60 til 70 prosent av små bedrifter har foreløpig ikke migrert til nettverkslagring, fortsatt ifølge Young.

En annen faktor er naturligvis kostnadene ved nettverkslagring, som HP mener de med de nye produktene vil klare å kutte betraktelig, uten å gå på akkord med funksjonaliteter. HP mener at markedsetterspørselen etter nettverkslagring myntet på SMBer er stor. De er klare på at de vil kunne levere, i et marked hvor de argeste konkurrentene blant annet består av IBM, EMC og Network Appliance.

(Kilde: www.enterprisestorageforum.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen