HP Photosmart R717 – uten vidvinkel

Se større bilder i produktguiden

HP lager en del veldig rimelige kameraer, og kvaliteten på mange av dem er veldig bra i forhold til prisen. Forgjengeren til R717 fikk utmerkelsen ”Mest for pengene” i vår test i fjor, og dette kameraet er meget likt, både med hensyn til spesifikasjoner og design. Utseendemessig er de helt like på forsiden, men baksiden har fått større skjerm på 1,8 tommer og litt annen layout på knappene.

Kameraet har det samme objektivet som før, med brennvidder tilsvarende 39-117mm f/ 2,8-4,9. Av de minst 60 kameraene vi har omtalt i år, er dette det kameraet med dårligst vidvinkel. Det er sikkert fint for de som ønske seg mye tele, men 39mm som største vidvinkel grenser til ubrukelig. Hvis du skal ta bilder inne vil du ofte ha store problemer med å få med hele motivet uten å bokstavelig talt møte veggen. Hvis du har tenkt å ta bilder innendørs anbefaler vi deg å styre unna dette kameraet.

Se større bilder i produktguiden

Til tross for sin lave pris er ikke dette kameraet bare rettet mot nybegynnere. Det har mulighet for både manuell fokus og blenderprioritert eksponering i tillegg til manuell hvitbalanse.

Videofunksjonen er fortsatt ikke på topp,med opptak i 320 x 240 med 30 bilder pr. sekund. Men på et kamera til denne prisen mener vi det er riktig å ikke legge ressursene i videofunksjonen, men heller fokusere på det fotografiske.

Vi kjenner ikke prisen i Norge, men antar at den vil ligge på ca 2500,- kroner. Til den prisen kan det se ut som man får mye kamera for pengene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen