HP photosmart 945 med "digital blits"

HP photosmart 850 kom meget bra ut i test her på Akamera. HP har vist stor evne til å forbedre produktene sine der det trengs mest, så det var med stor forventning at vi ventet på HPs lansering av det nye produktet.

Basisspesifikasjonene til kameraet er omtrent de samme som på gamle photosmart 850, med unntak av at det er utstyrt med en CCD-brikke på 5.3 Megapiksler. Bildefilene blir på 5.1 Megapiksler.

Vi stiller oss litt tvilende til om Fujifilm-optikken på kameraet vil yte den nye bildebrikken full rettferdighet. Brennvidden på 37-300 mm er imponerende, det samme er lysstyrken på F2.8-3.1. Spørsmålet er om objektivet er skarpt nok til at den knøttlille bildebrikken på 1/1.8 tommer klarer å dra nytte av de ekstra pikslene.

Men nye 945 har uansett såpass mye nytt under panseret at dette vil være et langt mer spennende kamera enn photosmart 850. Det mest iøynefallende er at fargen nå er elegant svart, og at kameraet har fått et nytt modushjul der av/på-knappen var tidligere. Der kan man enkelt velge blenderprioritet og lukkerprioritet, noe man tidligere måtte inn i menyene for å velge.

Photosmart 945 har fått en rekke nye "avanserte" funksjoner og innstillingsmuligheter, bla. mulighet til å velge nivå for kontrast og fargemetning. HPs filosofi om å lage brukervennlige kameraer er kanskje ikke like godt ivaretatt på 945; flere knapper og menyvalg gjør at kameraet skulle passe noe bedre for de mer avanserte brukerne.

Den største nyvinningen på kameraet er utvilsomt den banebrytende HP Adaptive Lightning teknologien photosmart 945 er utstyrt med. Dette er en "digital blits", som løfter skyggepartier ut av mørket.

Kameraet analyserer motivene, og foretar sanntids endringer i bildet der dette er nødvendig. Kameraet detekterer motlys, og det vil da løfte frem hovedmotivet mens den lyse bakgrunnen forblir uendret. Hvis man bruker blits innendørs vil typisk bare de nærmeste delene av motivet bli korrekt opplyst; den digitale blitsen vil imidlertid løfte opp bakgrunnen og de delene av motivet som ikke blir skikkelig opplyst.

Dette vil føre til svært mye bedre bilder i mange forhold. De profesjonelle kan riktignok gjøre det samme i et avansert bildebehandlngsprogram, men få forbrukere behersker slik avansert bildebehandling. Det at kameraet lyser opp skyggepartier fører til noe mer støy i bildet, men HP påstår at dette ikke vil synes på vanlige forstørrelser.

LCD-skjermen er fremdeles på 2 tommer, men skal nå ha en utendørs-innstilling som skrur opp lysstyrken. Fremdeles vil nok imidlertid den elektroniske søkeren være å foretrekke i sterkt sollys.

Veiledende pris på kameraet er 5490 kroner. Akam vil komme med en test av produktet om ikke så veldig lang tid. En sammenlikning mellom HP 850 og 945 finnes her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen