Test HP Pavilion dv6-6061eo

Din neste bestevenn?

HP har prøvd å lage en maskin for folk flest, og dette er ikke langt unna fasiten.

HP frir med Pavilion dv6-6061eo til alle de som vil ha en passe kraftig bærbar maskin som ser bra ut og håndterer mye forskjellig bruk. For 6300 kroner er den ganske fornuftig priset, men vi føler likevel at det mangler noe.

Bra nok for de fleste

Ytelsen til dv6-6061eo står i sterk stil med maskinvaren. Dette bør holde i massevis til de som stort sett bruker datamaskinen til film, musikk, lettere arbeidsoppgaver og Internett. For de som jobber med krevende programmer eller spiller nyere, tunge spill kan derimot denne maskinen bli litt i tregeste laget.

Det mest positive med dv6-6061eo er uten tvil det pene utseendet, og at konstruksjonskvaliteten er god. Den er behagelig i bruk, med et godt tastatur og en stor touchpad.

I overkant mye summing

Når vi skal peke på det negative, må vi trekke frem at vi synes derimot maskinen bråker litt unødvendig mye, akkurat som vi så i vår test av HP Pavilion dm1-3110. Her har altså HP mye å lære av konkurrentene sine. Skjermen leveres i tillegg kun med 1366 x 768 piksler, og på 15,6 tommer synes vi dette blir for lite for erfarne databrukere.

HP Pavilion dv6-6061 kunne ha vært en knallgod maskin vi gjerne skulle skreket vår hengivenhet til fra hustakene, men det er et par punkter denne maskinen feiler på som vi synes blir litt for irriterende i det lange løp. Skjermen skulle vært tilgjengelig i høyere oppløsning, og vifta skulle ikke vært så ivrig.


Pent design
Solid konstruksjonskvalitet
Behagelig å jobbe med


Bråkete og ueffektivt kjølesystem
Leveres kun med en skjerm med 1366 x 768 piksler


Dell XPS 15 - Et bedre alternativ i vår mening.
Dell XPS 15 – Et bedre alternativ i vår mening.

Vil du vite mer?
Les hele testen av HP Pavilion dv6-6061eo på Hardware.no.

Andre alternativer

For de som har lyst på en god bærbar maskin som takler de fleste oppgaver, og som gir fleksibilitet både hva ytelse og pris angår, anbefaler vi å ta en kikk på Dell XPS 15.

Denne maskinen kan konfigureres til å koste like mye som dv6-6061eo, og har omtrent lik maskinvare, men man kan også betale litt ekstra og få bedre skjerm, grafikkkort, prosessor, RAM og mye annet. Den feiler i tillegg ikke på de samme områdene som HPs Pavilion dv6-6061eo.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen