Test HP Pavilion dm4-2000

Lettvekter som forfører

HP Pavilion dm4-2000 kan bli din trofaste reisepartner.

I det siste har dette blitt stadig mer populært med 14-tommers paneler, kanskje fordi du får en behagelig størrelse på skjermen midt mellom "små" 13,3-tommere og "litt store" 15,6-tommere.

I følge HP er deres nye Pavilion dm4-2000 den perfekte reisepartner, med en god kombinasjon av liten størrelse, lav vekt, god ytelse og funksjonelt og pent utseende. Overflater og detaljer i børstet aluminium er på plass, og HP lover i tillegg en hel arbeidsdag med databehandling før du må lete etter strømhull i veggen.

Tynn, men fullspekket

HP beskriver selv Pavilion dm4-2000 som tynn, lett og fullspekket av ytelse. Vi er derimot ikke helt enige i dette, for maskinen er med sine 3,2 cm ikke veldig tynn, 2 kg er helt gjennomsnittlig tung til denne størrelsen å være, og maskinen har heller ikke rå ytelse.

For 5500 kroner får du allikevel en relativt liten bærbar datamaskin som byr på helt kurant ytelse for de fleste. Du kan ikke dra de siste spillene med peneste grafikk, men du kan ha det mye moro i litt eldre spill.

Det vi liker aller best med HP Pavilion dm4-2000 er det lekre utseendet og den solide byggkvaliteten. Skal du skrive mye blir du nok heller ikke skuffet over tastaturet til Pavilion dm4, og batteriet holder faktisk ut en hel arbeidsdag akkurat som HP lover. Det eneste negative vi kan peke på er at den blir litt varm på undersiden ved tung bruk, og ikke har muligheten til rask ekstern diskoverføring med eSATA eller USB 3.0.

Alt i alt synes vi HP Pavilion dm4-2000 er et godt bidrag fra verdens største PC-produsent til jungelen av bærbare datamaskiner du lett kan gå deg vill i. For den som trenger en relativt liten, pen og solid PC som kan brukes til det meste synes vi dm4-2000 er et fornuftig alternativ.


Pen design
Solid konstruksjon
God batteritid


Blir varm på undersiden under load
Mangler USB 3.0Andre alternativer

Dersom du er villig til å gå litt opp i størrelse og vekt kan Asus K53SV være et godt alternativ som gir enda mer ytelse for pengene enn Pavilion dm4. Den er i tillegg fremdeles pen å se på og har en solid byggkvalitet.

Med en skjerm på 15,6 tommer passer nok Asus K53SV litt bedre som en erstatter av den stasjonære maskinen, og kan ikke vise til like god batterikapasitet som Pavilion dm4.

På den andre siden er ytelsen betraktelig bedre i både tyngre kontorprogrammer og i spill. Dessuten er den billigere enn HP Pavilion dm4-2000 med en pris i skrivende stund fra 4700 kroner.

Vil du vite mer?
Les hele testen av HP Pavilion dm4-2000 på Hardware.no

Del gjerne dine egne anbefalinger og erfaringer med leserne våre i kommentarfeltet nedenfor.

HP Pavilion dm4-2000   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen