HP påstår lavere energiforbruk enn IBM

Alle snakker om å effektivisere energiforbruket og fokuset ligger spesielt høyt i forbindelse med bladservere. Hos HP påstås det nå at deres BladeSystem c-Class bruker 27 prosent mindre effekt under optimale forhold enn det som trengs for å drive IBMs BladeCenter-H i en tilsvarende konfigurasjon. Benchmarken oppgis av samme selskap å være relevant for et ekte driftsmiljø.

Effektforbruket og luftstrømmer ble observert i én uke i et testmiljø der man forsøkte å generere et lastbilde lik det som gjerne er på servere i produksjon, dvs. både lav og høy utnyttelse av ressursene.

Studien argumenterer for at HPs BladeSystem c-Class trenger 60 prosent mindre luftgjennomstrømming. Dette hadde imidlertid sterk sammenheng med antall minnebrikker og "hotplug"-enheter installert. HPs vifter ble også funnet mer responsive og brukte 20 prosent mindre energi. 

Undersøkelsen ble utført av Sine Nomine Associates. HP har sendt ut en pressemelding som blant annet ligger publisert på WSJ: HP BladeSystem Reduces Data Center Thermal Footprint.

Denne undersøkelsen gir kun grunnlag for effektforbruk og aspekter som ytelse pr. Watt er ikke tatt i betraktning.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen