HP oppgraderer Unix-servere

Alternativ tekst mangler

HP har oppgradert Superdome-serien med nytt brikkesett som gir høyere ytelse. I tillegg har man klargjort for "Montecito"-prosessoren når Intel lanserer denne senere i år - forhåpentligvis uten flere forsinkelser.

Selskapet er inne i en prosess der man skifter fra egne PA-RISC-prosessorer til Intel Itanium. Dette åpner for en del muligheter ed tanke på bredere operativsystemstøtte. RISC-prosessorene kunne bare kjøre HP-UX, mens Itanium også støttes av Linux, OpenVMS og Windows.

Mange i industrien er skeptiske til HPs Itanium-strategi fordi prosessoren langt i fra har vist seg å være problemfri over tid grunnet utsettelser og det faktum at den neppe kan karakteriseres som en industristandard.

I løpet av 3. kvartal kommer HP til å endre prisprofilen , noe som skal tillate høyere fleksibilitet i forhold til prosesseringskapasitet. I praksis ønsker man å levere maskiner med mange prosessorer, men la kunden kun betale for de CPU-ene som faktisk er aktivert. Rundt samme tidspunkt blir Integrity-serien oppgradert fra zx1- til zx2-brikkesettet.

HP er nå inne i sin 3. generasjon av Unix-servere og samtlige skal være klar for salg denne uken.

(Kilde: Cnet)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen