HP omorganiserer for lagringsløsninger


HP vil ta opp kampen med Network Appliance

HPs segment for lagringsløsninger gikk ned omtrent 6 prosent i omsetning for 2. kvartal i år. Selskapet ser ut til å ha hatt litt problemer med å bygge opp sin spesialiserte salgsstab. Nedgangen er målt sett i sammenheng med samme periode i fjor.

Forrige uke ble det meldt fra HP at man introduserte ni nye produkter for å få selskapet tilbake på riktig spor. Videre har man ansatt flere selgere som skal bygge opp spesialkompetanse på sine felt.

Akkurat nå er selskapet skviset mellom to andre giganter i lagringsmarkedet, EMC og Netapp. I tillegg er HP nødt til å holde fokuset oppe for å konkurrere med Dell, IBM og Sun i de andre segmentene. Situasjonen blir ikke bedre av at IBM i tillegg forhandler Netapp-løsninger, mens Dell videreselger EMC-produkter.

Det er nok ikke nødvendigvis bare produktfokus som vil redde Hewlett-Packards lagringssegment. Riktig markedsføring, dyktige salgspersoner, gode kanaler og effektive forhandlere vil være kritisk for å lykkes.

Uansett vil nok situasjonen være slik at det vil være hardere konkurranse i dette segmentet i år enn tidligere ettersom bedrifter stadig får økt behov for redundant, sentralisert lagring.

(Kilde: Varbusiness)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen