HP øker open-source initiativ

MySQL og JBoss vil begge bli integrert sentralt i HP sin strategi og skal markedsføres sammen med selskapets servere. HP kommer også til å involvere seg i kundestøtte for de respektive applikasjonene.

Jboss er en applikasjonsserver skrevet i Java. Det er vel ingen hemmelighet at MySQL er verdens mest kjente databaseapplikasjon og har skaffet seg en unik posisjon som "standard" webdatabase. Google.com er blant de mest "hotte" referansene.

HP har foreløpig ikke klart å hevde seg alt for mye i Linux-markedet, ihvertfall ikke sammenlignet med en av sine største konkurrenter, IBM. På den annen side har selskapet innvolvert seg sterkt i konflikten mellom Linux og SCO. På samme måte som Oracle, IBM, Dell, Novell er også Hewlett-Packard inne i en prosess der man flytter interne desktop-systemer over på Linux. Dette er noe som gjøres i samarbeid med Novell.

Hewlett-Packard sitt open-source initiativ er selvsagt en fjær i hatten for Linux-miljøet og gir enda et klart signal om at open-source definitivt har kommet for å bli.

 

(Kilder: Cnet, HP)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen