HP og Solaris skiller lag, offisielt!

Alle kunder som har kjøpt Solaris 10 Subscriptions and Software Technical Support gjennom en eller annen HP-kanal, vil heretter motta teknisk kundestøtte direkte fra HP og oppdateringer fra Oracle. Dette gjelder altså de kundene som kjører Solaris på HP ProLiant-servere.

Etter 1. juli i år kan ikke HP selge techsupport-tjenester på Solaris, men vil altså kjøre teknisk støtte frem til 30. juni 2013 på de kontraktene som er inngått innen juli i år.

Det er også viktig å få med seg at HP ikke lenger offisielt kommer til å sertifisere eller støtte Solaris på Proliant-serien fremover.

Konsekvensen av alt dette er at Solaris får et langt mindre nedslagsfelt siden HP tross alt er en av verdens største serverleverandører på x86. Samtidig oppfatter vi også dette meget negativt for HP siden Solaris er et viktig operativsystem.

Vi er nå spent på hva som skjer videre med Solaris i Oracle-systemet. Kommer Oracle til å gjøre tilsvarende med IBM, Dell og eventuelt andre slik at Solaris etterhvert kun blir et integrert "Oracle Appliance"-operativsystem. Skulle Solaris havne i en slik situasjon, vil dette definitivt være et tap for markedet siden Unix-markedet allerede preges av et fåtall konkurrenter: IBM AIX, Oracle-Sun Solaris og HP-UX.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen