HP med ny nett-PC

Som en arvtager til, eller en kommersialisering av HP 2133 Mini-Note (ingressbildet), som er basert på VIA-teknologi, og har en mindre skjerm, kommer nå HP Mini 1000. På søndag kunne man få en sniktitt på denne nett-PC-en på HPs amerikanske nettbutikk, men annonsen er nå fjernet.

Reklamen på HPs nettbutikk
Reklamen på HPs nettbutikk

Reklamen avslører at maskinen får en startpris på 399 USD, som tilsvarer ca. 2800 NOK. Den blir rundt 2,5 cm tykk, altså en av de tynneste nett-PC-ene vi har sett hittil. Vi kan også trygt anta at skjermen er 10-tommer stor, og at den vil drevet av en Intel Atom prosessor. Vekten vipper så vidt over ett-kilogramsmerket.

Vi vet ikke noe om hva slags harddisk den kommer til å benytte, SSD eller et konvensjonelt drev, hva slags oppløsning skjermen kommer til å få, type grafikk-løsning eller hvor mye minne som blir installert. Men siden reklamen sier fra 399 USD, kommer den sikkert i flere ulike konfigurasjoner.

Denne nett-PC-en vil ha Asus Eee 1000 og MSI Wind som direkte konkurrenter her til lands, så det blir spennende å se hvordan de vil skille seg fra hverandre. Pris og tilgjengelighet her til lands er foreløpig ikke spikret, men det skal mye til for at den blir å finne i butikkhyllene før nyttår, så vi får bare smøre oss med tålmodighet mens vi gleder oss over at nett-PC-markedet inkluderer stadig flere produsenter.

(Kilder: The Thechnicist, Slashgear, Notebookreview)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen