HP med helt ny bladtjener-serie

Annonsør­innhold
Les hele saken »
HP har brukt tre år på å utvikle c-klassen som utgjør et kvantesprang fremover i design sammenlignet med dagens p-klasse. Det nye c7000-kabinettet byr på en rekke nye administrasjons-, kjølings- og nettverks-løsninger som løser mange av de problemene som kundene av slike kompakte bladsystemer tidligere har slitt med. HP satser på å ta over ledelsen til IBM i bladtjener-markedet med introduksjonen av denne nye serien.
HP BladeSystem c7000
HP BladeSystem c7000

Det 10U høye c7000-kabinettet har plass for opptil 16 halv-høyde bladtjenere eller 8 full-høyde systemer. Kabinettet har også plass for opp til 8 stk. nettverksenheter, ti vifter, seks strømforsyninger og to administrasjonsenheter. Den nye løsningen er sånn sett en del større enn dagens p-klasse kabinett, som starter på 6U og strekker seg til 7U og 9U med strømforsyninger. c7000 har forøvrig flere nettverksløsninger (Ethernet, Fiber Channel og Infiniband), støtter mer enn dobbelt så mye minne, redundante admininistrasjonskonsoller og et sentralt kjølesystem. HP er spesielt fornøyd med kjølesystemet (HP Active Cool fan technology) som visstnok skal kunne kutte strømforbruket med opptil 46 prosent samt produsere vesentlig mindre støy enn ved bruk av konvensjonelle vifter.

Til å begynne med så kan man kun velge mellom Xeon-baserte blad (halv-høyde ProLiant BL460c eller full-høyde ProLiant BL480c) som tar opptil to prosessorer hver, men man forventer at HP i løpet av juli også vil lansere både Opteron- og Itanium-baserte blad i denne serien. Etter hvert vil blad som tar opptil 4 prosessorer hver også bli tilgjengelig.

(Kilde: www.hp.com).

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen