HP lanserer Shorty

Shorty, eller c3000 som den også heter, er en forholdsvis liten bladeløsning som tar opp 6U av rackskapet og har plass til 8 bladnoder. Denne enheten kan bruke akkurat de samme modulene som storebroren, noe som vil si alt fra 2 sokkel-utgaver fra Intel og AMD, til firesokkel og Itanium. I tillegg til dette lanseres det noen nye bladnoder som passer til HPs slagord "Blade Everything". De nye nodene er tapestreamer og SAN-lagring.

SAN-lagringen (SB600c) består av en servermodul (BL460c) satt opp med en Windows Storage Server med iSCSI-grensesnitt mot de andre maskinene. I tillegg er det en egen node for lagring som består av 6 2,5 tommers SAS harddisker på 146 GB hver. Hele denne pakken med programvaren og maskinvaren har en veiledene pris på 57 600 kr. Denne løsningen inkluderer såkalt snapshot, men om man trenger replikering i tillegg trengs det en ekstra lisens.

HP har et godt utvalg av tilkoblinger ut av bladkabinettet. Her kan man velge mellom "Virtual Connect", Ethernet i 1 og 10 Gbps-utgaver, Fibre Channel og InfiniBand. Totalt er det plass til fire moduler på bakplanet.

Bladeløsningen fra HP inkluderer også programvare for styring av kabinettene og hver av bladnodene. I tillegg har man en egen skjerm som man kan gjøre de fleste operasjoner fra. Nytt fra c7000 er at man har en felles optisk stasjon for de forskjellige nodene.

HP påpeker enklere administrasjon som en av de største fordelene med blade. Man har et kabinett hvor man har de serverene man trenger, felles strømforsyning og felles nettverkstilkobling. I tillegg til å spare inn med felles komponenter sparer man på strømforbruket. HP mener at deres c-Class bladservere bruker 30% mindre strøm enn tilsvarende vanlige servere.

Programvaren Insight Control fra HP følger også med. Her kan man overvåke alle nodene. I tillegg holder systemet kontroll på driver og programvareoppdateringer, og holder systemet oppdatert om man ønsker dette.

Ved overgang til bladservere vil man i følge HP spare penger om man har fra 3-5 bladnoder i kabinettet avhengig av hvilken konfigurasjon man velger.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen