HP lanserer nye servere

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler
ProLiant ML570 generasjon 4

De nye Woodcrest-prosessorene har fått modellnavnet Xeon 5100 og kommer med klokkehastigheter opp til 3 GHz og med et maks strømforbruk på 80 Watt. Dempsey-prosessoren er en oppgradering av dagens Xeon-prosessorer og har fått modellnavnet Xeon 5000, disse prosessorene passer også til det nye brikkesettet, med klokkehastigheter opp til 3,73 GHz og et maks strømforbruk på 130 Watt. I tillegg til prosessorene er det nytt brikkesett ("Blackford") og nye minnemoduler (FB-DIMM).

Som det har blitt skrevet om tidligere er Xeon 5100 (omtalt som Woodcrest) en dobbelkjerneprosessor med busshastigheter på 1066 og 1333 MHz. I servere der man har to sokler, vil hver av de to prosessorene ha en egen buss til brikkesettet. De nye systemene kan ha opp til 64 GB med minne med en båndbredde opp til 21 GBps om man har 1333 MHz buss.

FB-DIMM er en ny minnestandard som har en seriell minnebuss. Utviklingen de siste årene har vist seg at det er enklere å lage raske serielle busser enn parallelle, man kan blant annet se på HyperTransport til AMD, Serial ATA og SAS (Serial Attached SCSI).

Alternativ tekst mangler
ProLiant DL580 generasjon 4

De nye serverene fra HP er i ProLiant- og BladeSystem-seriene. De nye modellene er de rack-baserte DL140, DL360 og DL380. Tårnserverne ML150, ML350 og ML370. Og til slutt bladserveren BL20p.

HP har også standardisert harddiskene for de nye modellene til 2,5 tommer SAS-harddisker.

Intel har lagt ut mer informasjon om Bensley-plattformen, samt ytelsestester her.

Alle modellene er ventet tilgjengelig i slutten av juni, prisene er foreløpig ikke klare.

(Kilde: Pressemelding fra HP)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen