Mer enn en digital fotoramme: HP Dreamscreen

HP lanserer neste generasjon fotoramme

HPs nye Dreamscreen 100 og Dreamscreen 130 strekker bilderamme-definisjonen temmelig langt. Her snakker vi ikke bare om noe så simpelt som en LCD-skjerm som kan vise frem bilder. Disse modellene kan nemlig også spille av mediainnhold via nettverket, USB-tilkoplinger eller minnekort, og kobles til internett for bruk av tjenester som nettradio og Facebook.

Dreamscreen 100 og 130 er utstyrt med henholdsvis 10,2- og 13,3-tommers skjerm, med 800x480 punkters oppløsning. Trådløst og kablet nettverk (802.11g) er på plass, og det samme er USB, microUSB, innebygde høyttalere og linje-utgang.

Formatstøtten inkluderer blant annet MPEG1/2/4, AVI, og H.264 på videofronten, mens støttede lydformater er de vanlige MP3, WMA, AAC og WAV. Videre støttes bildeformatene JPEG, PNG, BMP og TIFF.

Internminnet er på 2 GB og Dreamscreen har også en kortleser som tar de seks vanligste formatene. Dreamscreen kommer ellers med kalenderfunksjon, værtjeneste og klokke/alarm.

Fysiske dimensjoner er 15 x 22 x 7 cm (høyde x bredde x dybde) og vekten er på 2,4 kg. Med i pakken følger fjernkontroll, stativ, renseklut og selvsagt strømkabel.

Veiledende priser er satt til henholdsvis $249 og $299, som her til lands trolig betyr utsalgspriser rundt 2000 og 2500 kroner. Tilgjenglighet i USA ventes å bli i løpet av oktober. Det er foreløpig uvisst når produktene ankommer europeiske hyller.

Denne videoen fra HP demonstrerer internett-funksjonaliteten til Dreamscreen (NB: lyd):


Du kan som vanlig legge inn en prisvarsling for å bli varslet via e-post enten når produktet får norske priser eller kommer på lager.

(Kilder: Softsailor, Ehomeupgrade, Slashgear)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen