HP lanserer 11 nye servere

Annonsør­innhold
Les hele saken »

HP har klargjort en rekke servere med de nye Xeon 5500-prosessorene. Noen av nyhetene innebærer innebygget tre-kanals minnekontroller i hver prosessorsokkel, samt en ny bussarkitektur kalt Quickpath. Dette er Intels tilnærming til AMD Opteron-prosessorene som har hatt Hypertransport og integrerte minnekontrollere i noen år allerede.

Tidlige tester har vist en markant ytelsesøkning i de aller fleste applikasjoner. Anandtech har allerede testet serverne med mange forskjellige testapplikasjoner.

Det finnes både tårn, rack og blademodeller, alt fra 1U med støtte for både en prosessorsokkel og støtte for 24 GB minne, til større modeller med to prosessorsokler og støtte for 144 GB minne.

HP har i likhet med Dell en administrasjonsenhet i hver server som blant annet kan styres av HP Insight Manager, eventuelt ander administrasjonsprogramvarer som man heller ønsker å bruke. I tillegg til dette har HP satset mer på avansert strømstyring i G6-modellene. Hver server har 32 sensorer som blant annet leser av temperatur på forskjellige steder i serverne. I tillegg overvåker man bruk av de forskjellige serverkomponentene og slår dem av hvis de ikke er i bruk for å spare ytterligere strøm. HP mener at man kan redusere strømforbruket med rundt 50 prosent på sine servere ved å benytte seg av de nye strømsparingsfunksjonene, dette er selvfølgelig avhengig av hva man bruker serverne til.

Prisene starter fra 10 000 kr og øker avhengig av konfigurasjon.

(Kilde: HP)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen