HP HDX 18

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Programvare og ytelse

Windows Vista Home Premium 64-bit er det forhåndsinstallerte operativsystemet. Vi synes det fungerer veldig godt. Responsen er kjapp, og det er godt at produsenter begynner å levere 64-bits varianten av Vista, i stedet for å kun levere 3 GB minne. Man må nemlig ha 64-bit for å kunne utnytte mer enn 3 GB RAM.

Vi har begynt å legge inn Linux på våre testmaskiner, og dette fungerte helt knirkefritt med HP HDX 18. Når vi booter Ubuntu 8.10 fungerer lyd uten noe konfigurering, den finner Nvidia-skjermkortet og setter oppløsningen riktig. Bluetooth, nettverk og wlan finner den også uten problemer. Minnekortleser og firewire fungerer som det meste andre helt problemfritt. Vi testet ikke ut TV-kortet eller webkameraet.

Det var heldigvis ikke så mye dill-dall som var forhåndsinstallert fra HP sin side. Slik "bloatware" gjør bare maskinen tregere uten særlig nytteverdi. Det fulgte med et godt program for å styre TV-kortet og webkameraet.

Noe av det morsomste med å teste datamaskiner er å måle dem opp mot sine konkurrenter. Det finnes ikke så alt for mange 18,4-tommere der ute, så vi har valgt å sammenlikne med maskinerer som i alle fall har tilsvarende styrke rent spesifikasjonsmessig.

Litt eldre spill, og de som ikke krever veldig mye, går fint. Er man derimot av typen som krever å kunne spille alt som finnes av spill der ute, kan HDX 18 skuffe litt. Nvidia Geforce 9600M GT er heller ment for de som spiller en gang i blant, men som ikke har hovedfokus på rå spillytelse.

Prosessoren og minnet sparker godt fra seg. Og det burde de også når de skal behandle høyoppløste data på en stor skjerm. Bruksområder som film- og bilderedigering er veldig aktuelle. En skrivebordserstatter bør ha litt ekstra kraft under panseret, og denne maskinen skuffer ikke!

Batteri

Med sine 8 celler, store skjerm og kraftig maskinvare, var vi veldig spent på hvor lenge maskinen ville leve uten en stikkkontakt i nærheten.

To timer er helt greit. Med en slik maskin forventet vi heller ikke stort mer. To timer holder til en film eller litt nettsurfing og skriving når man er på farten. Og husk, våre målinger er med maksimal lysstyrke på skjermen, så det kan være en del batteritid å hente på å redusere lysstyrken.

HP HDX18-1000EO

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen