HP HDX 18

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I bruk

Det første som møter øyet når denne doningen pakkes opp er blankpolert plast, det gjelder både på utsiden og innsiden av maskinen. Det er et ganske sprekt design under pianolakken, som domineres i kjølige blåfarger og imitert krom. Skjermen skiller seg veldig positivt ut, og består av en stor glassplate uten ramme rundt. Dette fører til et mer stilrent design og minner mye om de nye Macbook-ene fra Apple.

Maskinen er skrudd godt sammen, det er minimalt med knirking i plasten, men hele konstruksjonen kan føles litt svak. Det er nok den dominerende plastmengden som er grunn til dette. Med litt mer bruk av lettmetaller, ville nok maskinen vært stivere, men sikkert også en del dyrere, slik vi ser hos Lenovos Thinkpad-serie. Men svikten betyr kanskje ikke så mye, siden det ikke er en maskin man drasser med seg hvor enn man går.

Den ene kontrollen er gjemt i kabinettet, gjett hvilken av dem!
Den ene kontrollen er gjemt i kabinettet, gjett hvilken av dem!

Inni selve datamaskinen gjemmer det seg en liten fjernkontroll som kan brukes til å styre de vanligste mediefunksjonene. Det fulgte også med en større fjernkontroll som har litt flere funksjoner, en antenne til den innebygde DVB-T TV-tuneren, samt det sedvanlige knippet med drivere.

Den innebygde TV-tuneren tok lett inn signalene fra NRK, men uten CAM-modul tilgjengelig for datamaskiner enda, blir det til at moroa stopper der. TV fungerer kun med HP sitt medfølgende
program, og ikke med det integrerte
mediasenteret i Windows.

Tilkoblinger

HDX 18 har alt man forventer av tilkoblinger, samt noen til. På utstyrslisten finner vi fire USB2-kontakter, HDMI, Firewire, VGA-utgang, to hodetelefon-utganger, mikrofoninngang, ekstern SATA, antennekontakt, fem-i-en-minnekortleser og gigabit ethernet-kontakt.

Høyresiden og fronten av maskinen
Høyresiden og fronten av maskinen

Venstresiden og bak på maskinen
Venstresiden og bak på maskinen

Som så mange andre maskiner i disse tider, velger også HP med deres HDX 18 å ikke ha tilkoblinger bak på kabinettet, men heller på sidene. Når det er snakk om en PC som helt åpenbart kommer til å tilbringe mye av tiden på et skrivebord, ville vi satt pris på å ha i alle fall strøm, et par USB-porter, og ethernet på baksiden, så slipper man mye kabelrot.

Taster og touchpad

Med et stort kabinett er det god plass til tastatur, og selv numerisk tastepad er på plass. Alle tastene er av god kvalitet, dog er de veldig glatte. Ikke i alles mening det mest behagelige å skrive på, da det kan virke som om fingrene glir litt på underlaget, men det er som mye annet, kun en vanesak. Det er passe motstand i tastene, og det er lite ettergiv i tastaturet som bidrar til en positiv kvalitetsfølelse. Vi hadde derimot foretrukket større avstand mellom selve tastaturet og den numeriske delen, noe det i alle fall er plass til.

Maskinen er utstyrt med en rekke touchknapper plassert rett over tastaturet. Her styres mediefunksjoner, volum, og styrken på diskant og bass. Det er også en egen tast for å aktivere eller deaktivere WiFi og Bluetooth. Fordelen med slike taster, er at det ser skikkelig stilig ut, ulempen er at de ikke er veldig nøyaktige, ikke gir motstand når man trykker på dem, og at de fort får fettmerker og ser stygge ut.

Pekerflaten er nedsunket i kabinettet, dette gir et klart markert skille mellom pekerflaten og kabinettet. Den er også glatt nok til at fingrene glir lett over den. Det er markert et scroll-område på høyresiden, og denne fungerer utmerket. Knappene er stille og behagelige, men den blanke plasten gjør fingermerker veldig tydelige.

Høyttalere

Det er ikke ofte vi finner en subwoofer på bærbare, og det er ikke uten grunn, det tar litt ekstra plass, og ofte er lyden i høyttalerne uansett så dårlig at eksterne høyttalere er et must. Men HDX 18 sine høyttalere gjør en god jobb! Man kan styre både bass og diskant med hurtigtastene. Bassen gir lyden den ekstra dybden vi ofte savner på bærbare, og man trenger ikke skamme seg over å spille litt musikk eller se en god film med disse.

Å bruke maskinen som en boomblaster på fest er selvfølgelig uaktuelt, lyden er ikke like fin på full guffe. Men HDX 18 leverer likevel helt klart den beste lyden vi har hørt på en bærbar PC til dags dato!

Skjerm

Skjermen til denne maskinen er en av dens klareste salgspunkter. 18,4 tommer fylt med 1920x1080 piksler er ikke til å kimse av. Vi må som regel opp i 22-tommer for å få det samme til stasjonære maskiner. Innsynsvinkelen både vertikalt og horisontalt er helt i toppklassen, og skjermen gir klare, skarpe og livlige farger. Den kan ikke sammenlignes med gode stasjonære skjermer, men her har HP virkelig gjort et godt forsøk. Glassplaten som dekker hele skjermen kan gi litt refleksjoner ved direkte belysning, men det blir aldri plagsomt.

Ikke den mest lyssterke skjermen vi har sett, men helt greit til jobbing innendørs. Det kan godt tenkes at på en solrik dag blir det mer aktuelt å sitte inne med datamaskinenen enn å ta den med ut i parken. Likevel gir skjermen oss et godt inntrykk, det er fine farger og den er skarp.

Temperatur og støy

Maskinen oppleves aldri som særlig varm. Ikke når man har sittet lenge i spill, eller laget et heftig regneark i Excel. Men viftestøyen er derimot merkbar, særlig når maskinen ikke står på et hardt underlag. Viften varierer heldigvis ikke mye i hastighet, hvilket ville gjort den enda mer merkbar. Maskinvaren tatt i betraktning, er vi veldig fornøyde.

Vi ser av grafene at HDX 18 gjør det veldig godt sammenliknet med konkurrentene.

HP HDX18-1000EO

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen