HP gjør mobilutskrifter til en lek

Ideen er like enkel som den er genial. Ved å koble skriveren til Internett og gi den sin egen e-postadresse, kan du sende filene du vil skrive ut som e-post. Når skriveren mottar materialet vil den skrive det ut automatisk, så det ligger klart til deg når du kommer hjem.

Google Cloud
I en pressemelding skriver HP at disse skriverne også vil være koblet til Google Cloud. Dette er en nett-tjeneste der du blant annet kan oppbevare ulike dokumenter. Det betyr i praksis at du kan skrive ut dokumenter, bilder og kalender direkte fra din Google-konto, uten å gå veien om en PC. Du vil også kunne fjernbetjene skriveren via nettet, og skrive ut fra hva som helst, hvor som helst, uten å måtte installere spesielle drivere.

Ved å installere miniprogrammer direkte på skriveren vil den kunne få en rekke ekstrafunksjoner. Her vil HP samarbeide med partnere somYahoo!, msnbc.com, Facebook®, Live Nation, Crayola, Reuters, DocStoc og Picasa Web Albums™.

Fra mobilen
HP har allerede skrivere som kan motta utskrifter fra mobiltelefoner i hjemmenettverket. Løsningen krever at du har spesiell programvare på mobiltelefonen, og slik programvare finnes nå for iPhone, Symbian, Windows Mobile, iPad og iPod touch. I løpet av sommeren kommer HP også med programvaren Snapfish (fotoutskrifter via nettet) til mobiltelefoner med operativsystemet Android.

Vi får håpe at HP også vil utvikle en eller annen form for spam-filter på skriverne sine. Vi vil nødig komme hjem til skrivere som er tomme for blekk etter å ha skrevet ut bunker med Nigeria-brev og tilbud på tvilsomme legemidler.

Klar til høsten
Den nye serien kalles e-All-In-One, og består i fire modeller som skal være klare for salg til høsten. Prisen i Norge er ikke klar, men prisen i USA vil være fra 100 til 400 dollar (ca 500 til 2000 kroner) avhengig av modell.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen